четвртак, 10. март 2011.

MASATERINE BUHTLE


Ovo su buhtle koje svi zovemo
po MASATERI...
Omiljene buhtle svih generacija,
sada sa punjenjem od cokolade, i
obavezno ih morate probati :)


Tijesto
50 dag brašna
prstohvat soli
1dl mlakog mlijeka
1 jaje
2 žumanca
1 limun (naribana korica)
5 dag šećera
1 dl mlake vode
20 gr kvasca (pola kockice)
Ostalo
5-10 dag maslaca ili margarina za premazivanje i pleh
šećer u prahu za posipanje
pekmez od šljiva ili neka marmelada, a može i nutella ili čokolada
Priprema :
Vrijeme pripreme:
90 min
1
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne.
2
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak nutellu.
3
Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja.
4
Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još jednom.
5
Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata. Poslužite tople, pošećerene


8 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...