петак, 29. април 2011.

DROBLJENA TORTA :)





Ovo je jedna od prvih torti koju sam pravila...Recept je davno zapisan od cimerkine mame iz studentskog doma :)
I uvek kad mi treba brza poslastica, bez puno sastojaka a ukusna, ja se setim nje :)
Ovog puta je pravljena za suprugov rodjendan, a nije neka teza torta pravljena jer smo u pripremama za predstojecu slavu :)

Testo:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike vode

Nadev:
1 l mleka
500 g secera
100 g cokolade za kuvanje
1-2 kasike kakaoa
250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
250 g mlevenog keksa

Ukrasavanje:
slag po zelji

Priprema :

Napraviti patispanj od 5 jaja, secera, brasna i vode da bi bio rastresitiji.
Ispeci ga u plehu vecih dimenzija jer je bolje kad je tanji.

Ispeceni patispanj prohladiti i iseci u kocke velicine 3x3 cm.

U dublju serpu, obavezno duboku da vam ne pokipi nadev tokom kuvanja,
staviti secer, mleko i margarin i sve zajedno kuvati da se sjedine sastojci.
Dodati cokoladu i kakao i pustiti da jos malo prokuva nadev.
Na kraju dodati keks, sve dobro sjediniti i prohladiti.

Hladan nadev i patispanj spojiti, nezno varjacom promesati da se svaki komadic
testa natopi.
Uzeti sud po zelji, usuti masu i ostaviti je u frizideru 1-2 sata da se prohladi.

Prohladjenu tortu istresti na posluzavnik, ne treba podmazivati posudu u kojoj
hladite smesu, i ukrasiti slagom po zelji.












12 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...