среда, 18. мај 2011.

PILETINA U VINU :)




Piletinu volimo, cesto je spremam i uvek
isprobavam nove recepte...
Ovo je jedan od takvih, mogu reci da
cu ga cesto koristiti jer je piletina mekana,
mirisna i ukus je predivan :)

Sastojci :)
400 g pileceg belog mesa
2 glavice crnog luka
50 g slanine
po potrebi maslinovog ulja
2 kasike brasna
1,5 dl belog vina
1,5 dl supe od kokosije kocke
po ukusu so, biber
2 kisela krastavca
malo secera
2 kasike narendanog dimljenog sira

Priprema:

Pilece meso sitno iseci, slaninu na reznjeve a crni luk na kockice.
Na malo ulja proprziti luk i slaninu, dodati meso i
prziti na tihoj vatri dok pravite besamel.

Na ulju proprziti brasno, naliti vinom i supom i uz mesanje skuvati besamel.
U meso dodati naseckane kisele krastavcice i sve zaciniti po ukusu.

Sjediniti besamel i meso, dodati malo secera i sve jos kratko ostaviti da prokrcka.
Sve staviti u vatrostalnu posudu, prekriti sirom i zapeci na 200 stepeni do rumene boje.


Posluziti uz salatu po izboru i bareno povrce :)

7 коментара:

  1. Piletina je jedno od najzahvalnijih vrsta mesa za kombinovanje sa ostalim sastojcima.Ti si napravial pravu kombinaciju ovde.Ja volim da je punim sa necim pa je provucem kroz prezle i jaja:) Ali pravim je i na tvoj nacin (slicno).Cesto ej i aj jedem (imam svoje kokoske)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala..Dzoli, piletinu cesto spremam i pohovanu u raznim varijantama: sa susamom, kornfleksom ili u pivskom testu...Ali, mnogo cesce su ovakve kombinacije na jelovniku :) Kombinacije svega, socne i ukusne snicle su moj favorit :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sada sam i ja gladna!!!
    Javorka,imam nadradicu za tebe ,hajde navrati kad imas vremena ,pa je pokupi i da popijemo kafu !!!;0

    ОдговориИзбриши
  4. Divno izgleda, sve ovako u kompletu sa povrćem :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...