среда, 18. мај 2011.

PILETINA U VINU :)




Piletinu volimo, cesto je spremam i uvek
isprobavam nove recepte...
Ovo je jedan od takvih, mogu reci da
cu ga cesto koristiti jer je piletina mekana,
mirisna i ukus je predivan :)

Sastojci :)
400 g pileceg belog mesa
2 glavice crnog luka
50 g slanine
po potrebi maslinovog ulja
2 kasike brasna
1,5 dl belog vina
1,5 dl supe od kokosije kocke
po ukusu so, biber
2 kisela krastavca
malo secera
2 kasike narendanog dimljenog sira

Priprema:

Pilece meso sitno iseci, slaninu na reznjeve a crni luk na kockice.
Na malo ulja proprziti luk i slaninu, dodati meso i
prziti na tihoj vatri dok pravite besamel.

Na ulju proprziti brasno, naliti vinom i supom i uz mesanje skuvati besamel.
U meso dodati naseckane kisele krastavcice i sve zaciniti po ukusu.

Sjediniti besamel i meso, dodati malo secera i sve jos kratko ostaviti da prokrcka.
Sve staviti u vatrostalnu posudu, prekriti sirom i zapeci na 200 stepeni do rumene boje.


Posluziti uz salatu po izboru i bareno povrce :)