уторак, 07. јун 2011.

PILETINA SA JOGURTOM :)


Jos jedan nacin spremanja omiljene nam piletine. Probajte, mi smo uzivali :)



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • 4 batka sa karabatkom
  • 500 ml jogurta
  • 70 g kackavalja
  • 2 kasike belog vina
  • 2 kasike soja sosa
  • 1 kasika karija
  • po ukusu so, biber
Priprema:
  1. Jogurt sipati u siru posudu, dodajte vino, soja sos,zacine i sve dobro promesati.
    Piletinu posoliti i staviti u smesu tako da bude skroz uronjena.
  2. Poklopiti posudu i ostaviti sve u frizideru preko noci.
    Ako nemate vremena, moze stajati i 2-3 sata.
  3. Meso poredjati u pleh, posuti ostatkom preliva, prekriti alu-folijom i peci 60 minuta na 180 stepeni.
  4. Nakon tog vremena, skloniti foliju, posuti narendanim kackavaljem i vratiti jos 10 minuta u rernu da se zapece.
  5. Posluziti uz prilog i salatu po zelji :)