уторак, 07. јун 2011.

PILETINA SA JOGURTOM :)


Jos jedan nacin spremanja omiljene nam piletine. Probajte, mi smo uzivali :)



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • 4 batka sa karabatkom
  • 500 ml jogurta
  • 70 g kackavalja
  • 2 kasike belog vina
  • 2 kasike soja sosa
  • 1 kasika karija
  • po ukusu so, biber
Priprema:
  1. Jogurt sipati u siru posudu, dodajte vino, soja sos,zacine i sve dobro promesati.
    Piletinu posoliti i staviti u smesu tako da bude skroz uronjena.
  2. Poklopiti posudu i ostaviti sve u frizideru preko noci.
    Ako nemate vremena, moze stajati i 2-3 sata.
  3. Meso poredjati u pleh, posuti ostatkom preliva, prekriti alu-folijom i peci 60 minuta na 180 stepeni.
  4. Nakon tog vremena, skloniti foliju, posuti narendanim kackavaljem i vratiti jos 10 minuta u rernu da se zapece.
  5. Posluziti uz prilog i salatu po zelji :)


7 коментара:

  1. Zvuči odlično, Jafi! Moram priznat da si me sad zainteresirala jer nisam piletinu nikada spremala s jogurtom!

    ОдговориИзбриши
  2. Majo, probaj svakako :) Koristila sam jogurt sa 2,8 % mm i bio je prilicno gust, tako da je cela smesa imala izgled pavlake za kuvanje :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mmmm, piletina uvek! Mora biti da je ssssssočna:)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam je ni ja ovako spremala,hvala Jafi za divan recept!!

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jafi nadam se da si videla pozivnicu za druženje
    http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2011/06/vazno-obavestenje-poziv-na-druzenje-u.html

    i da ćeš nam se pridružiti da se upoznamo i malo čavrljamo

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...