недеља, 26. јун 2011.

PROJARA :)


Ko jos ne zna za projaru???
Svima poznati specijalitet ovih prostora,
rado vidjena na svakom stolu, u kuci i na proslavama-
omiljena svima a tako jednostavna i brza :)

Sastojci:
2 dl kisele vode
2 jajeta
200 g sira/ sto masnijeg/
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli/ako sir nije slan/
2 dl ulja
1 casa od 2 dl psenicnog brasna
1 casa od 2 dl kukuruznog brasna

Priprema:
Ukljuciti rernu na 200 stepeni i poceti sa
pripremom projare.

Umutiti jaja sasirom, dodati tecne sastojke i so
po ukusu,a na kraju dodati pomesana brasna sa
praskom za pecivo.
Sve dobro sjediniti, masa treba da je redja,
usuti u podmazan i brasnom posut pleh i peci
na 200 stepeni do rumene boje.

Mozete je praviti i u kalupima za mafine.

Sluziti toplu kao predjelo, dorucak ili uzinu uz kiselo-
mlecni napitak.
Posted by Picasa