недеља, 26. јун 2011.

PROJARA :)


Ko jos ne zna za projaru???
Svima poznati specijalitet ovih prostora,
rado vidjena na svakom stolu, u kuci i na proslavama-
omiljena svima a tako jednostavna i brza :)

Sastojci:
2 dl kisele vode
2 jajeta
200 g sira/ sto masnijeg/
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli/ako sir nije slan/
2 dl ulja
1 casa od 2 dl psenicnog brasna
1 casa od 2 dl kukuruznog brasna

Priprema:
Ukljuciti rernu na 200 stepeni i poceti sa
pripremom projare.

Umutiti jaja sasirom, dodati tecne sastojke i so
po ukusu,a na kraju dodati pomesana brasna sa
praskom za pecivo.
Sve dobro sjediniti, masa treba da je redja,
usuti u podmazan i brasnom posut pleh i peci
na 200 stepeni do rumene boje.

Mozete je praviti i u kalupima za mafine.

Sluziti toplu kao predjelo, dorucak ili uzinu uz kiselo-
mlecni napitak.
Posted by Picasa

13 коментара:

  1. Najjednostavnije stvari su uvek i najukusnije i moramo ih cuvati od zaborava:)

    ОдговориИзбриши
  2. Slazem se :) Takve recepte zato i zapisujem da ostanu sacuvani :)

    ОдговориИзбриши
  3. ja je obožavam... s mesom i salatom... ili meze ... nema ništa lepše !

    ОдговориИзбриши
  4. Miro, kod vec zahladilo i prava hrana za to vreme su sarma i proja :)

    ОдговориИзбриши
  5. Što kaže MIra uz sarmu ili podvarak ide fenomenalno :)

    ОдговориИзбриши
  6. Super izgleda, jako je volimo, a meni ide najbolje uz jogurt. Ali, može i sama. Zgodna je ovako u okruglom kalupu.

    ОдговориИзбриши
  7. Stvarno je dobar recept, i odlično izgleda!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala vam..Ja je uglavnom pravim u ovom plehu..Brzo se ispece i odmah uzivamo svi odjednom :)

    ОдговориИзбриши
  9. Odlična!!! I mi je jako volimo. Mljac :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...