четвртак, 07. јул 2011.

PITA SA JABUKAMA :)


Nekako mi ovi praznici u julu, Ivandan i Petrvodan, uvek vrate secanje na detinjstvo i pitu koja se
kod nas uvek spremala tada....Mama i baka su razvlacile domace kore, nista lepse od toga, ali kad nemam vremena za takav poduhvat ja pitu napravim od ovih kupovnih kora...
Nisu one lose, ali traze dodatni preliv da bi se postigla hrskavost pite :)

Sastojci


  1. U serpici prokuvati vodu i ulje i to ce nam posluziti za prelivanje kora da bi bile hrskavije nakon pecenja, a i zbog lakseg savijanja u strudlice.
    U pakovanju obicno ima 12 kora i ja pravim cetiri strudlice.
    Jabuke ocistiti i narendati.
    Uzeti po tri kore za svaku strudlicu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge.
    Na trecu koru , na jednom kraju staviti narendane jabuke bez cedjenja soka, poseceriti, staviti 1 kasiku griza ili mrvica, malo cimeta i pola kesice vanilin secera.
    Napraviti strudlicu i slagati u podmazan pleh.
    Kad stavimo cetiri strudlice poprskari ih prelivom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zarumene.
    Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi.
    Prohladjenu pitu iseci na zeljenu velicinu i posuti po zelji prah secerom zamirisanim vanilom/ aroma ili vanilin secer/.
  2. Ko je za pitu jabucaru??? /slika/642771/
    Pitu prohladiti, iseci i zaseceriti prah secerom zamirisanim vanilom :)