субота, 16. јул 2011.

ROLAT SA VIRSLAMA :)


Recept je iz casopisa DOBRA HRANA...
Veoma izdasan i zasitan rolat , moze i topao
i hladan, sve po vasem izboru :)

Sastojci :
Priprema :
  1. U odgovarajucoj posudi sjediniti brasno, secer, so, ulje, kvasac i vodu.
    Umutiti u smesu gustine kao za palacinke.
  2. Kore podeliti na 2 dela, trebalo bi da imate po 7 kora za svaki rolat.
  3. Premazivati redom kore smesom od brasna, vode i dr.
    I na sedmu koru isto staviti smesu, poredjati po duzini virsle, bocne stranice blago preklopiti da ne iscuri fil i smotati u rolat.
  4. Rolat sloziti u pleh oblozen pek papirom. Tako uraditi i sa drugom kolicinom kora.
  5. Oba rolata premazati umucenim jajetom, posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do rumene boje.
  6. Pecene rolate ostaviti u plehu, prekriti vlaznom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Seci ih po zelji .
POsluzenje :
Posluziti kao dorucak, veceru ili kao predjelo :)

8 коментара:

  1. Ma ovo mi izgleda odlično! Tako me podsjeća na griz štrudlu koju pravim s višnjama ali ovo je neodoljiva slana verzija!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja pravim sa grizom sa sirom i sa piletinom i sampinjonima.Ova tvoja deluje ko lisnata,probacu je obavezno!!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...