среда, 07. септембар 2011.

LISNATE ROL KIFLICE


Tako mekane i tako lisnate, jos nisam pravila a ni jela....

SASTOJCI:

  •  20 gsvežeg kvasca
  •  250 mlmleka
  •  1kašičica šećera
  •  1kašičica soli
  •  1jaje
  •  500 gmekog brašna
  •  premazivanje testa
  •  125 gmargarina
  •  125 gfeta sira
  •  premaz po vrhu
  •  1jaje
  •  maloulja
  •  po željisusam
  • 1U manjoj posudi sjediniti 100 ml mlakog mleka, šećer, 1 kašiku brašna i kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadodje.
      1. 2LISNATE ROL KIFLICE/slika/702929/
        U posudu za mešenje sjediniti polovinu brašna, preostalo mleko, jaje, so i dodati nadošli kvasac. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti prekriveno na toplom da udvostruči količinu.
      2. 3LISNATE ROL KIFLICE/slika/702935/
        Dok testo kisne, pripremiti premaz.
        Penasto umutiti margarin, dodati izmrvljen sir i sve dobro sjedini u jednoličnu masu. Možete sve to mutiti mikserom.
      3. 4LISNATE ROL KIFLICE/slika/702937/
        Umešeno testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm. Premazati ga 1/3 pripremljene smese od margarina i sira.
      4. 5LISNATE ROL KIFLICE/slika/702941/
        Tako premazano testo, smotati u rolnu počevši od šireg dela pravougaonika. Ne treba pritiskati prilikom motanja. Ovako pripremljeno testo ostaviti 20 minuta.
      5. 6LISNATE ROL KIFLICE/slika/702955/
        Kod sledećeg tanjenja testo rastanjiti u dug i uzan pravougaonik. Premazati ga drugom trećinom smese od margarina i sira.
      6. 7LISNATE ROL KIFLICE/slika/702959/
        Ovako dobijen pravougaonik smotati u rolnu počevši od uže strane.
      7. 8LISNATE ROL KIFLICE/slika/702961/
        Kod trećeg premazivanja ponoviti postupak kao kod prvog. Svaki put ostaviti testo po 20 minuta da kisne.
      8. 9LISNATE ROL KIFLICE/slika/702965/
        Kad je testo odstajalo i treći put 20 minuta, ukjlučiti rernu na 250 stepeni, rastanjiti testo na pravougaonik debljine 1 cm i modlom za krofne ili čašom vaditi krugove.
      9. 10LISNATE ROL KIFLICE/slika/702967/
        Svaki krug smotati u rol kiflicu i redjati u pleh.
      10. 11LISNATE ROL KIFLICE/slika/702969/
        Kad je rerna zagrejana na 250 stepeni, premazati kiflice umućenim jajetom sa malo ulja i posuti susamom.
      11. 12A unutra kao pena..../slika/702975/
        Kiflice peći na 250 stepeni do rumene boje.
        Ostavite ih da se dobro zarumene da bi i sredina bila mekana a one lisnate i mekane kao pena.

      Posluživanje

      Ja sam dobila 24 kiflice..Od ostataka sam napravila pogačice koje smo pojeli dok smo čekali kiflice.

      Sastojci




5 коментара:

  1. Bas cu da ih probam u mene kiflice nikad ne uspijuu vazda mi suhe nekakve dobre su dok su vrucee al poslije ufff...

    ОдговориИзбриши
  2. Samo prati recept i nadam se da će biti dobre :)

    ОдговориИзбриши
  3. nadam se da hoce a zanima me dal moze neki drugi sir osim fete il bas mora feta :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divne su nase belocrkvanske kiflice!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...