субота, 24. септембар 2011.

PLAVI PATLIDŽAN SA PILETINOM


Opet piletina...To je kod nas omiljeno meso, ali ovog puta u kombinaciji sa jesenjim povrćem...Dobili smo lagan, brz i ukusan ručak koji smo s uživanjem pojeli :)


Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtevno
  1. 1
    Plavi patlidžan iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti 15 minuta.
  2. 2
    Piletinu iseći na kockice i začiniti po ukusu.
    Papriku iseći na kolutove , luk iseći na rebarca a peršun sitno iseckati.
  3. 3
    Na svaki list patlidžana staviti piletinu, po 4-5 kockica, smotati u rolnicu i slagati u nauljenu vatrostalnu posudu.
  4. 4
    Preko složenih rolnica staviti iseckano povrće, preliti uljem po želji i naliti vodom da meso do pola bude u tečnosti.
  5. 5
    Peći u rerni na 200 stepeni dok tečnost ne ispari a rolnice dobiju blago rumenu boju.

Posluživanje

Poslužiti uz bareni pirinač i sezonsku salatu po želji.

Sastojci

Broj osoba:
3 osobe
  • 1 srednjiplavi patlidžan
  • 300 gpilećeg belog mesa
  • 2 glavicecrnog luka
  • 1zelena paprika
  • 1crvena paprika
  • 1 vezaperšunovog lista
  • po ukususo, biljni začin
  • po potrebiulja
  • Prilog :
  • po potrebibareni pirinač

    Na umereno zagrejanom ulju lagano
    proprziti pirinac, posoliti ga i zaliti
    duplom kolicinom vrele vode u odnosu
    na pirinac.Lagano mesati 2-3 minuta,
    posudu poklopiti i nakon 2 minuta
    iskljuciti ringlu i ostaviti na toploj
    ringli da pirinac sasvim upije vodu.
    Kad vise nema vode i pirinac ce biti
    spreman za serviranje.

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...