недеља, 04. септембар 2011.

PUNJENI PLAVI PATLIDŽAN


Jos jedan recept grčke kuhinje...


  • 2srednja plava patlidzana
  • 500 gmlevene junetine
  • 2 kasikemaslinovog ulja
  • 1 glavicacrnog luka
  • 2 cenabelog luka
  • 1paradajz
  • 1jaje
  • po ukusu i zeljiso, biber i cimet, origano i malo prezli
  • besamel sos
  • malomaslinovog ulja
  • 2 kasikebrasna
  • 3 dlmleka
  • po ukususo, biber
  • 50 gGaude
  • malomaslaca

    1. 1

      U šerpu sipajte ulje i na brzinu izdinstajte sitno seckani luk. Kada se luk zacakli dodajte mleveno meso i dinstajte uz stalno mešanje dok ne promeni boju.

      Zatim stavite sitno seckani paradajz i beli luk, posolite, pobiberite, poklopite, smanjite temperaturu i dinstajte još 15 minuta.

      Skinite sa ringle, dodajte umućeno jaje, prezle, origano, promešajte i ostavite da se ohladi.

    2. 2

      U međuvremenu patlidžan prepolovite po dužini i kašikom ga malo izdubite, posolite i ostavi desetak minuta da pusti vodu.

      Patlidžan ocediti od vode, staviti na dno nauljene vatrostalne posude, posuti ga sa malo ulja i napuniti pripremljenim filom od mlevenog mesa.

    3. 3

      Pripremiti bešamel tako što na malo ulja uprzimo brašno do svetlo žute boje, polako dodajemo toplo mleko i sve vreme mešamo da se ne stvore grudvice.

    4. 4

      Posolite, pobiberite i ovako pripremljen bešamel sos sipajte preko napunjenih patlidžana. Odozgo narendajte Gaudu i rasporedite nekoliko listića maslaca. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.







6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...