уторак, 13. септембар 2011.

ZIMSKA PAŠTETA


Vreme je za zimnicu....
  1. 1

    Paradajz oljuštite i isecite na četvrtine. Papriku očistiti od semenki i isecite na kolutove, a crni i beli luk očistite, prepolovite glavice, a čenove ostavite cele.

  2. 2

    Sve stavite u veću šerpu i uz povremeno mešanje kuvajte dok povrće ne odmekne.Sklonite ga s vatre i lopaticom za pire dobro izgnječite masu.

  3. 3

    Dodajte iseckani celerov list i uz povremeno mešanje nastavite da kuvate dok masa ne dobije gustinu pekmeza.

    Tada posolite, dodajte ulje, biber, senf i kuvajte na tihoj vatri još 30 minuta. Morate biti pažljivi i neprestano mešati da se pašteta ne uhvati za dno posude.

  4. 4

    Vrelu paštetu sipajte u čiste dobro zagrejane tegle i ostavite ih u rerni zagrejanoj na 50 stepeni oko 15 minuta. Isključite rernu, ostavite tegle da se ohlade i tek ih tada dobro zatvorite i ostavite na hladnom mestu s ostalom zimnicom.

  5. 5

    Paprika može babura ili roga, važno je da je mesnata i crvena.

    Ja sam pravila 1/4 mere za početak..Ako to pojedemo, mogu napraviti još.

Posluživanje

Ovu paštetu možete mazati na bruskete, služiti uz beli sir a može i sa maslacem.

Sastojci