среда, 26. октобар 2011.

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ :)


Jelo koje sam u detinjstvu nerado jela, možda što tada nisam volela piletinu, ali sada sam ga se setila i oduševila se :)
Ukusi se s godinama menjaju i sad tek razumem koje je muke imala mama s braćom i sa mnom....Svako je jeo različito, mrštio se na ono što ne voli a mora da jede, ali tu su uvek bili neki čvarci, šunka ili slanina da zameni ručak :) Zato ja svom detetu ugadjam, a sad kad je na studijama, suprug i ja jedemo stara dobra jela koja čuvam od zaborava :)

Sastojci :
2 batka s karabatkom
  • 0,5 dlulja
  • 1 glavicacrvenog luka
  • 1 srednjasargarepa
  • 1 korenpersuna
  • 1 korenpaskanata
  • 4 srednjakrompira
  • 2 kasikeparadajz pirea
  • 1 kasikabrasna
  • po zeljizacine, biber i aleva paprika
  • po potrebivoda
  • malosuvog persuna

    Priprema :)


    Na ulju prodinstati luk i dodati meso,
    iseckanu sargarepu, persun i paskanat
    te dinstati uz malo dolivanje vode.
    Dinstati dok meso ne odmekne, oko
    60 minuta.












    Krompir iseci na krupnije kocke i
    dodati u jelo. Prodinstati sve zajedno
    oko 15 minuta. Zaciniti po zelji,posuti
    kasiku brasna i dodati paradajz pire.













    Vodu dodati po potrebi, ali tako da se jelo može jesti kašikom.





    Ako želite da bude gulaš, staviti manje vode i pri kraju kuvanja podići poklopac da voda ispari i jelo bude željene gustine.