среда, 12. октобар 2011.

ZAPEČENI BATACI


Kad se kod nas sprema mesni ručak, obavezno biram piletinu... Ovo je još jedan u nizu recepata koji sam morala isprobati...Recept je, s malim izmenama i dopunom krompira, iz časopisa DOBRA HRANA :)


  1. 1
    Batake odvojiti od kostiju, istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
  2. 2
    Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
  3. 3
    Posebno umutiti supu, kečap i dodati biber i začin po ukusu.
  4. 4
    Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti luk, preko poslagati piletinu i preliti ih pripremljenom supom. Meso treba da ogrezne u njoj.
  5. 5
    Posudu staviti u rernu, uključiti na 200 stepeni i peći, uz povremeno okretanje mesa, dok tečnost napola ne uvri a meso omekša.
  6. 6STIGAO RUČAK :)/slika/743929/
    Potom izvaditi posudu iz rerne, preko bataka složiti listove kačkavalja i vratiti u rernu da se on otopi, a tečnost uvri i piletina zarumeni.
  7. Ja sam u posudu za pečenje, preko luka, stavila krompir isečen na kriške i kad je meso bilo gotovo i krompir je bio mekan...Dobio je lepu rumenu boju, poprimio je ukuse , mirise i sočnost od supe i mešavine svega dodatog.

SASTOJCI: