четвртак, 10. новембар 2011.

PILEĆA DŽIGERICA


Znam da i nije neki recept, ali ovo je u našoj kući omiljeni način spremanja
pileće džigerice... Unutra će biti mekana, a spolja blago pečena i uz neko
varivo ili prilog od krompira, naravno i neku dobru čorbicu, biće to
kompletan ručak :)

Potrebno :






Priprema :

Pilecu dzigericu oprati i dobro osusiti da nema vlage.

U tiganju zagrejati ulje, dzigericu uvaljati u brasno i

spustati na vrelo ulje.


Smanjiti temperaturu na srednju, okrenuti dzigericu,

poklopiti i dinstati oko 5 minuta.

Posoliti dzigericu, okrenuti drugu stranu i poklopiti te

dinstati jos par minuta na najmanjoj temperaturi.


Ovo je količina dovoljna za 2 odrasle osobe.

6 коментара:

  1. Ma kakvi niej.Sa pilecom dzigericom moze toliko finih stvari da se pravi.Ovako kao tvoje ili u sherry sosu ili u knedlama za supu;))

    ОдговориИзбриши
  2. Eh da je umotaš još u dimljenu slaninicu pa pravac rerna :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман08. јул 2013. 18.04

    Probao sam ovaj recept samo sto sam umjesto soli dodao vegetu i umjesto obicnog brasna koristio sam kukuruzno brasno ispalo je super :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...