четвртак, 10. новембар 2011.

PILEĆA DŽIGERICA


Znam da i nije neki recept, ali ovo je u našoj kući omiljeni način spremanja
pileće džigerice... Unutra će biti mekana, a spolja blago pečena i uz neko
varivo ili prilog od krompira, naravno i neku dobru čorbicu, biće to
kompletan ručak :)



Potrebno :

  • 300 grpilece dzigerice
  • malobrasna
  • po zeljiso
  • 0,5 dlulja






Priprema :

Pilecu dzigericu oprati i dobro osusiti da nema vlage.
U tiganju zagrejati ulje, dzigericu uvaljati u brasno i
spustati na vrelo ulje.

Smanjiti temperaturu na srednju, okrenuti dzigericu,
poklopiti i dinstati oko 5 minuta.
Posoliti dzigericu, okrenuti drugu stranu i poklopiti te
dinstati jos par minuta na najmanjoj temperaturi.

* Ovo je količina dovoljna za 2 odrasle osobe.