уторак, 20. децембар 2011.

RIBLJE PLJESKAVICE


Kad krene Božićni post počnu i posne slave...Ranije su predjela bila jenolična i svima poznata...Sada svaka domaćica svoje goste iznenadi ponekim novim receptom :)
Ove godine sam bila kod zaove na slavi- Sveti Nikola, i ove su mi se pljeskavice najviše svidele..Kaže da ima puno posla, ali prazni tanjiru su joj najbolja ocena za njen trud :)

Sastojci:
1kg oslića,
1 veza zeleni,
2 krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašika vegete,
ulje,brašno,aleva paprika,biber,so.

Priprema:

Očišćenu zelen i oljušten krompir kuvati u slanoj vodi.
Kada krompir i zelen omekšaju,dodati očišćenu ribu i dalje
kuvati dok riba ne omekša.
Ocediti vodu,meso odvojiti od kostiju,pa ga zajedno sa
krompirom i zeleni samleti na mašini za meso.
Dodati sitan crni luk i beli luk,biber,vegetu,alevu papriku i
soli po ukusu.
Dobro izmešati,oblikovati pljeskavice,uvaljati ih u brašno i pržiti ih na vrelom ulju da porumene sa obe strane.

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...