понедељак, 18. јул 2011.

MIX PILETINA :)


Kombinacijom vise recepata,
nastalo je jos jedno ukusno i
socno jelo :)

Sastojci :
300 g pileceg filea
1/2 kesice krem supe od pecuraka
100 ml kisele pavlake
1 dl belog vina
malo ulja
200 g sampinjona
1 glavica crnog luka
malo origana i bibera

Priprema :

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan luk,
dodati sampinjone iseckane na listice i sve
zajedno prodinstati da pecurke odmeknu.
Po zelji ih mozete zaciniti biberom i origanom.

Meso iseci u snicle , uvaljati ga u prah od krem
supe, slagati u podmazanu posudu za pecenje
tako da bude u jednom sloju.

Preko mesa poredjati sampinjone i preliti
pomesanom pavlakom i vinom.
Meso treba da ima dovoljno tecnosti, ako
je nema, vi dodajte jos malo vode tako da
sve meso bude uronjeno u tecnost.

Peci u zgrejanoj rerni na 200 stepeni dok sva
tecnost ne ispari a sampinjoni i meso dobiju
divnu koricu.

Sluziti po zelji uz omiljenu salatu :)

субота, 16. јул 2011.

ROLAT SA VIRSLAMA :)


Recept je iz casopisa DOBRA HRANA...
Veoma izdasan i zasitan rolat , moze i topao
i hladan, sve po vasem izboru :)

Sastojci :
  • 500 g kora za pitu
  • 6 pilecih virsli
  • 3 dl ulja
  • 5 dl vode
  • 400 g brasna
  • 20 g svezeg kvasca
  • malo secera
  • po ukusu soli
  • Premaz:
  • 1 jaje
  • po zelji susam
Priprema :
  1. U odgovarajucoj posudi sjediniti brasno, secer, so, ulje, kvasac i vodu.
    Umutiti u smesu gustine kao za palacinke.
  2. Kore podeliti na 2 dela, trebalo bi da imate po 7 kora za svaki rolat.
  3. Premazivati redom kore smesom od brasna, vode i dr.
    I na sedmu koru isto staviti smesu, poredjati po duzini virsle, bocne stranice blago preklopiti da ne iscuri fil i smotati u rolat.
  4. Rolat sloziti u pleh oblozen pek papirom. Tako uraditi i sa drugom kolicinom kora.
  5. Oba rolata premazati umucenim jajetom, posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do rumene boje.
  6. Pecene rolate ostaviti u plehu, prekriti vlaznom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Seci ih po zelji .
POsluzenje :

Posluziti kao dorucak, veceru ili kao predjelo :)

четвртак, 07. јул 2011.

PITA SA JABUKAMA :)


Nekako mi ovi praznici u julu, Ivandan i Petrvodan, uvek vrate secanje na detinjstvo i pitu koja se
kod nas uvek spremala tada....Mama i baka su razvlacile domace kore, nista lepse od toga, ali kad nemam vremena za takav poduhvat ja pitu napravim od ovih kupovnih kora...
Nisu one lose, ali traze dodatni preliv da bi se postigla hrskavost pite :)

Sastojci


  1. U serpici prokuvati vodu i ulje i to ce nam posluziti za prelivanje kora da bi bile hrskavije nakon pecenja, a i zbog lakseg savijanja u strudlice.
    U pakovanju obicno ima 12 kora i ja pravim cetiri strudlice.
    Jabuke ocistiti i narendati.
    Uzeti po tri kore za svaku strudlicu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge.
    Na trecu koru , na jednom kraju staviti narendane jabuke bez cedjenja soka, poseceriti, staviti 1 kasiku griza ili mrvica, malo cimeta i pola kesice vanilin secera.
    Napraviti strudlicu i slagati u podmazan pleh.
    Kad stavimo cetiri strudlice poprskari ih prelivom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zarumene.
    Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi.
    Prohladjenu pitu iseci na zeljenu velicinu i posuti po zelji prah secerom zamirisanim vanilom/ aroma ili vanilin secer/.
  2. Ko je za pitu jabucaru??? /slika/642771/
    Pitu prohladiti, iseci i zaseceriti prah secerom zamirisanim vanilom :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...