среда, 31. август 2011.

DAMEN KAPRIC TORTA

Za sve vas koji citate i posecujete moj blog, jedna rodjendanska poslastica. Hvala na poverenju!

Ovu sam tortu davno jela u jednoj poslasticarnici, svidela mi se i dugo sam trazila recept...Ima ih slicnih, ali nijedna nije bila kao ona koju sam zavolela na prvi zalogaj... I onda, sasvim slucajno u jednom razgovoru sa jetrvom, shvatim da ona ima taj recept...Odusevljena zapisala sam recept i zaboravila gde sam to sacuvala...Listajuci nedavno telofonski imenik, naletela sam na recept i znala sam da cu ga isprobati bas za ovaj dan...
Posted by Picasa

KORA:

  • 250 gmargarina
  • 120 gprah secera
  • 3zumanceta
  • 100 gcokolade
  • 1 kesicaslag pene s ukusom slatke pavlake/ vrhnja/
  • fil II:
  • 200 gslag pene s ukusom slatke pavlake
  • 1 kesicaKremfixa
  • za ukrasavanje
  • 50 gcokolade PRIPREMA
    1. 1
      Za koru umutiti belanca u cvrstu penu, dodati secer i jos mutiti da se dobije cvrsta pena.Dodati 3 zumanceta, kakao i sve polako mutiti da se sjedini.
      Dodati mlevene orahe, ulje i brasno sa praskom za pecivo. Sve dobro sjediniti i usuti u podmazan pleh
      20x30 cm i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Posle 10 minuta proveriti cackalicom da li je kora pecena. Cackalica treba da je suva.
      Ako je potrebno, koru jos malo peci.
    2. 2
      Koru dobro prohladiti i natopiti Fantom.
      U receptu je trebalo 250 ml, ali ja sam stala kod 200 ml i nije trebalo vise jer je kora dovoljno upila.
    3. 3
      Za fil na pari skuvati zumanca sa secerom i pri kraju dodati cokoladu. Sve dobro prohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom. Na kraju polako dodati umucen slag i sve nezno promesati da se sjedini.
    4. 4
      Preko natopljene kore staviti fil, poravnati ga i ostaviti u frizideru bar 1 sat da se dobro ohladi.
      Umutiti 200 g slaga po uputstvu na kesici i dodati kremfix.
    5. 5
      Preko ohladjenog fila staviti umucen slag, a po zelji po vrhu ukrasiti otopljenom cokoladom.
    6. 6
      Tortu napraviti dan ranije da bi se lepo ohladila i upila preliv.

    7. 3



субота, 27. август 2011.

SOFIJINE KOCKE


Volimo cokoladne poslastice i cesto isprobavam razne recepte.
Ovog puta je to bilo po receptu Coolinarike i mogu samo reci
da je kolac divno cokoladno uzivanje!!!
Treba ga probati.

SASTOJCI:

3 jajeta
150 g šećera
150 ml ulja
100 ml mleka
100 g čokolade
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenog lešnika

FIL:
500 ml mleka
1 puding od čokolade
3 kašike šećera
100 g čokolade
50 ml jake crne kafe
250 g butera

Glazura:
100 g čokolade
3-4 kašike ulja

PRIPREMA:

U odgovarajućoj posudi umutiti belanca sa šećerom u čvrstu penu, dodati žumanca, lagano promešati da se sjedini i dodati i ostale sastojke koje mešamo varjačom.
Obložiti pleh 20x30 cm pek papirom, usuti smesu, poravnati i peći u rerni zagrejanoj na 180 minuta oko 30 minuta.

Puding skuvati po uputstvu s kesice i u topao umešati kafu i čokoladu. Prohladiti ga pa sjediniti sa umućenim buterom.


Preko ohladjene kore staviti fil, poravnati, dobro ga ohladiti i preliti otopljenom čokoladom s malo ulja.
Kolač dobro prohladiti, seći i poslužiti.

субота, 20. август 2011.

ZLATIBORSKA PITA BY TANJA1234


Dugo vremena sam je planira da napravim
i nikako da dodje na red...i konocno, evo je
na stolu i pred vama...
Brzo se sprema, nije masna sto me uvek odbija
od klasicnih pita i gibanica ovog kraja, mekana
je i sutradan a tako je dekorativna i dobro se
sece u zeljenu velicinu.
Hvala, TANJA, na divnom receptu.

уторак, 16. август 2011.

KUPUS NA GRCKI NACIN


Kad sam ugledala recept pomislila sam da ga necu isprobati, ali opet sam mu se vratila nakon odmora i evo ga na nasem stolu...Jelo se brzo sprema, nije ni skupo, izgled musake a ukus sarme, mozda se i vama svidi... Mi smo uzivali,ali i dalje ne znam od kud mu naziv i da li se jede u Grckoj???
  1. 1

    PRIPREMA


    Na umereno zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 1o mniuta.

  2. 2

    Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 minuta, ili dok kupus ne bude mekan.

    Po ukusu zaciniti biberom i posuti origanom.

  3. 3

    Odgovarajucu, malo dublju, vatrostalnu posudu po dnu malo podmazati uljem, usuti dinstani kupus i poravnati.

    Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umucena jaja.

  4. 4KUPUS NA GRCKI NACIN/slika/681387/

    U zagrejanoj rerni na 180 stepeni peci do rumene boje ili dok ne uvri tecnos i jelo dobije lepu koricu.

Posluživanje

Sluziti uz grcku salatu i pice po zelji.

Odusevio nas je ukus ove sarme musake, nesto drugacije od svega sto smo do sad jeli od kupsa.

Sastojci

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...