среда, 26. октобар 2011.

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ :)


Jelo koje sam u detinjstvu nerado jela, možda što tada nisam volela piletinu, ali sada sam ga se setila i oduševila se :)
Ukusi se s godinama menjaju i sad tek razumem koje je muke imala mama s braćom i sa mnom....Svako je jeo različito, mrštio se na ono što ne voli a mora da jede, ali tu su uvek bili neki čvarci, šunka ili slanina da zameni ručak :) Zato ja svom detetu ugadjam, a sad kad je na studijama, suprug i ja jedemo stara dobra jela koja čuvam od zaborava :)

Sastojci :
2 batka s karabatkom
  • 0,5 dlulja
  • 1 glavicacrvenog luka
  • 1 srednjasargarepa
  • 1 korenpersuna
  • 1 korenpaskanata
  • 4 srednjakrompira
  • 2 kasikeparadajz pirea
  • 1 kasikabrasna
  • po zeljizacine, biber i aleva paprika
  • po potrebivoda
  • malosuvog persuna

    Priprema :)


    Na ulju prodinstati luk i dodati meso,
    iseckanu sargarepu, persun i paskanat
    te dinstati uz malo dolivanje vode.
    Dinstati dok meso ne odmekne, oko
    60 minuta.












    Krompir iseci na krupnije kocke i
    dodati u jelo. Prodinstati sve zajedno
    oko 15 minuta. Zaciniti po zelji,posuti
    kasiku brasna i dodati paradajz pire.













    Vodu dodati po potrebi, ali tako da se jelo može jesti kašikom.





    Ako želite da bude gulaš, staviti manje vode i pri kraju kuvanja podići poklopac da voda ispari i jelo bude željene gustine.


среда, 19. октобар 2011.

KROMPIR U KREM SUPI OD PEČURAKA :)


Još jedan način spremanja piletine...
Recept je od drage prijateljice LJILJANEILIEVE
s Coolinarike :)
Po želji možete dodati i neko drugo meso ili
slaninu, ali krompir će biti divno kremast i
s ukusom pečuraka :)

среда, 12. октобар 2011.

ZAPEČENI BATACI


Kad se kod nas sprema mesni ručak, obavezno biram piletinu... Ovo je još jedan u nizu recepata koji sam morala isprobati...Recept je, s malim izmenama i dopunom krompira, iz časopisa DOBRA HRANA :)


  1. 1
    Batake odvojiti od kostiju, istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
  2. 2
    Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
  3. 3
    Posebno umutiti supu, kečap i dodati biber i začin po ukusu.
  4. 4
    Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti luk, preko poslagati piletinu i preliti ih pripremljenom supom. Meso treba da ogrezne u njoj.
  5. 5
    Posudu staviti u rernu, uključiti na 200 stepeni i peći, uz povremeno okretanje mesa, dok tečnost napola ne uvri a meso omekša.
  6. 6STIGAO RUČAK :)/slika/743929/
    Potom izvaditi posudu iz rerne, preko bataka složiti listove kačkavalja i vratiti u rernu da se on otopi, a tečnost uvri i piletina zarumeni.
  7. Ja sam u posudu za pečenje, preko luka, stavila krompir isečen na kriške i kad je meso bilo gotovo i krompir je bio mekan...Dobio je lepu rumenu boju, poprimio je ukuse , mirise i sočnost od supe i mešavine svega dodatog.

SASTOJCI:




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...