уторак, 29. новембар 2011.

HAVAJSKE RUŽICE


Volim da isprobam novi recept za razne pite i ovog puta sam se odlučila
za recept drage POMORAVKE s Coolinarike :)
Imala sam 12 kora u pakovanju za gibanice, upotrebila 500 g rikote i
nešto manje feta sira nego u receptu, ali sve sam potrošila od preliva
i dovoljno su kore bile natopljene... Ispekle su se lepo, i sredina je pečena
a ne gnjecava, jer me je uplašio fil koji je bio prilično vodenkast i pekla sam
je dobrih 45 minuta na 180 stepeni.
Pita je mekana, rastresita i svima bih je preporučila :)

среда, 23. новембар 2011.

PIZZA MAFINI


Svi volimo pizzu u raznim oblicima, a ovog puta je to
u obliku mafina..Brzo, ukusno i mekano posluženje
za tren je na vašem, stolu :)

Potrebno:
3 jajeta
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
50 g rendanog tvrdog sira
50 g seckane slanine
50 g šunke
po želji origana i
220 g oštrog brašna

Služiti po želji; uz jogurt ili kao deo prazničnog predjela
ili na dečijim rodjendanima :)

Priprema:

Redom dodavati sastojke, sve možete mutiti
varjačom da se dobije jednolična smesa.
Sipati smesu do 2/3 kalupa za mafine i
peći na 200 stepeni od 15 do 20 minuta.

петак, 18. новембар 2011.

SLANE GALETE :)

Posne, brze i ukusne galete koje prijaju svima :)

Potrebno :
800 g brašna
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
250 ml piva
5 kafenih šoljica ulja
100 g susama

Priprema :
Od svih navedenih sastojaka napraviti glatko testo,
zagrejati aparat za galete, praviti loptice veličine
oraha i peći galete do rumene boje.

Odlično prijaju u hladnim večerima i druženju :)

уторак, 15. новембар 2011.

MAFINI BY YAJA :)



Nabavila sam silikonski kalup za mafine i počela s isprobavanjem recepata....
Ovog puta su bili ovi mafini s Coolinarike .... Nisam imala šumsko voće, ali
su suve šljive dale lepu, pomalo kiselkastu i mirisnu aromu :)
Testo je sundjerasto, dovoljno slatko i mi smo oduševljeni :)
Pravila sam ih i u čoko verziji: stavila sam oštro brašno, 1 kesicu vanilin šećera i 100 g krupno isečene mlečne čokolade...Fenomenalni su :)

субота, 12. новембар 2011.

ŠTRUDLICE S NUTELLOM :)




Svi volimo klasičnu štrudlu, ali ponekad mi zatrebaju ovako male i
prhke štrudlice i tada se poslužim ovim testom.....



Dobijem lepe, prhke štrudlice koje svi vole :)





четвртак, 10. новембар 2011.

PILEĆA DŽIGERICA


Znam da i nije neki recept, ali ovo je u našoj kući omiljeni način spremanja
pileće džigerice... Unutra će biti mekana, a spolja blago pečena i uz neko
varivo ili prilog od krompira, naravno i neku dobru čorbicu, biće to
kompletan ručak :)

Potrebno :






Priprema :

Pilecu dzigericu oprati i dobro osusiti da nema vlage.

U tiganju zagrejati ulje, dzigericu uvaljati u brasno i

spustati na vrelo ulje.


Smanjiti temperaturu na srednju, okrenuti dzigericu,

poklopiti i dinstati oko 5 minuta.

Posoliti dzigericu, okrenuti drugu stranu i poklopiti te

dinstati jos par minuta na najmanjoj temperaturi.


Ovo je količina dovoljna za 2 odrasle osobe.

среда, 09. новембар 2011.

KOKOS KIFLICE :)

Potrebno :

200 g kokos brašna
300 g mekog pšeničnog brašna
100 g prah šećera
1 jaje
1 žumancw
250 g margarina
1 kašičica praška za pecivo
malo limunovog soka

Priprema :

Sve sastojke umesiti, rukama otkidati loptice,
oblikovati ih u kiflice i slagati u pleh obložen
pek papirom.
Peći ih na 180 stepeni da ostanu svetlo žute i
tople uvaljati u prah šećer.

четвртак, 03. новембар 2011.

PILETINA U AJMOKCU :)


Nikada nisam volela pileći ajmokac, ali ovaj recept je slično jelo samo po tom belom sosu...Ukus, miris i kompletni utisak su nešto drugo...Brzo se sprema, prilog po želji, i eto još jednog jela s tom dosadnom piletinom :)

Sastojci za 3 osobe :

  • 300 gpilećeg filea
  • 1 kašikaulja
  • 50 gpančete
  • 100 mlkisele pavlake
  • 1 kašikabrašna
  • po ukususo, biber
  • po potrebipileće supe ili vode
  • po željiperšunov list

    Priprema :


    1. 1
      Pileći file iseći u tanke šnicle, posoliti ih i ispržiti na vrelom ulju da dobiju blago žutu boju. To je oko 5 minuta s jedne i isto toliko s druge strane.
    2. 2
      Ispržene šnicle poredjati po dnu vatrostalne posude a u ulje u kojem su se pržile dodati iseckanu pančetu i pržiti do rumene boje.
    3. 3
      U to dodati brašno, malo propržiti, dodati so i biber po ukusu i pileće supe ili vode tako da dobijete gustinu bešamela. Skloniti s ringle i umešati kiselu pavlaku.
    4. 4
      Pripremljeni bešamel preliti preko šnicli, posuti iseckanim peršunovim listom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
    5. 5
      Kao prilog možete poslužiti bareno povrće po sopstvenom izboru, Ja sam obarila krompir, malo ga posolila i poslužila uz ajmokac i turšiju.

уторак, 01. новембар 2011.

BUBCI U SAFTU


Jelo koje me uvek seti na detinjstvo, rodnu Vojvodinu, neko drugo vreme i drage ljude....
Trudim se da sačuvam od zaborava ova jednostvana, ukusna i meni posebno omiljena
jela....Malo sastojaka, nije ništa skupo, a ukus je takav da će vas iznenaditi :)

Sastojci :
  • 500 grpileceg zeluca
  • maloulja
  • 1 glavicacrvenog luka
  • po zeljiso, biber, vegeta
  • 1 kasikaostrog brasna
  • 1 kasikakecapa
  • po potrebivode za dolivanje

    Priprema :
    1. 1
      Dobro oprati
      “bubce”,iseci
      na sitnije komade i na
      zagrejanom ulju prziti oko
      30 minuta na srednjoj
      temperaturi.
    2. 2
      Po potrebi dolivati vodu
      da se ne bi zalepili za dno
      serpe.Posle 30 minuta dodati
      sitno iseckan luk, zacine po
      zelji i jos dinstati dok ne
      postanu mekani.
    3. 3
      Mozete ih ostaviti bez zaprske,
      a ja uvek napravim sa zaprskom.
    4. 4
      Dodati brasno, malo aleve paprike,
      kecap i uz dodatak vode napraviti
      gustinu umaka po zelji.
      Prokrckati jos 5 minuta i
      sluziti uz omiljenu salatu i crni hleb.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...