петак, 20. јануар 2012.

HRSKAVE KIFLE :)


Još jedne kifle koje su nas oduševile...Malo drugačiji način premazivanja, sastojci već poznati, recept iz nedeljnog časopisa koji nagradjuje recepte čitalaca i uvek se nadje nešto novo i zanimljivo što vredi probati :)

Testo :

500 ml mleka
50 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
300 ml ulja
2 jajeta
1 kg mekog brašna tip 400

Premazivanje :
1 jaje
200 g margarina Moje Premium
po želji susam


Priprema :
1
U mlako mleko staviti šećer, malo brašna i izmrvljen sveži kvasac. Ostaviti da nadodje, i sve to raditi na sobnoj temperaturi.
2
U sud za mešenja sjediniti ulje, jaja i so, pola količine brašna te dodati nadošli kvasac. Varjačom ili mikserom blago sjediniti i malo " izlupati" testo kao za krofne.
Uz dodavanje ostale količine brašna umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Pokriti testo, ostaviti na toplom da udvostruči količinu i nakon toga ga podeliti na 4 dela.
3
Svaku loptu oklagijom razvući u krug prečnika 40 cm i isecite testo na 12 ili 16 delova, u zavisnosti koju veličinu kifli želite.
4
Istopite 50 g margarina i četkicom premažite svaki trougao testa, te urolajte u kiflu.
Redjati ih u pleh u koji ste pre toga izrendali 75 g margarina i ostavite ih da odstoje 30 minuta na toplom mestu.
5
Kifle premazati umućenim jajetom i pospite susamom.
Na svaku kiflu stavite malo preostalog margarina koji nije otopljen već sobne temperature.
Peći ih oko 20 minuta na 200 stepeni.
6
Ova kifle možete ostaviti prazne ili ih puniti slanim punjenjem po želji. Ja sam stavila narendanu gaudu .
Ako ne koristite margarin, a kod ovog peciva je korišćen margarin koji se proizvodi od suncokretovog i palminog ulja i stvarno je kiflama dao poseban ukus i miris, pokušajte sa buterom.

6 коментара:

  1. Mi obozavamo kiflice u svim varijacijama... Divne su!
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo fotogenične i primamljive kiflice, a recepata za njih nikad dosta, i svaki je dobar na svoj način.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман01. март 2014. 03.32

    dali je brašno meko ili oštro? Pošto je typ 400 oznaka za oštro brašno, večinom

    ОдговориИзбриши
  4. Brašno je meko tip 400. Da, postoji i oštro tip 400 ali ono ne ide u peciva, može u hleb kao jedan deo brašna, i većinom se koristi za biskvitna testa i filove.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...