петак, 20. јануар 2012.

HRSKAVE KIFLE :)


Još jedne kifle koje su nas oduševile...Malo drugačiji način premazivanja, sastojci već poznati, recept iz nedeljnog časopisa koji nagradjuje recepte čitalaca i uvek se nadje nešto novo i zanimljivo što vredi probati :)

Testo :

500 ml mleka
50 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
300 ml ulja
2 jajeta
1 kg mekog brašna tip 400

Premazivanje :
1 jaje
200 g margarina Moje Premium
po želji susam


Priprema :
1
U mlako mleko staviti šećer, malo brašna i izmrvljen sveži kvasac. Ostaviti da nadodje, i sve to raditi na sobnoj temperaturi.
2
U sud za mešenja sjediniti ulje, jaja i so, pola količine brašna te dodati nadošli kvasac. Varjačom ili mikserom blago sjediniti i malo " izlupati" testo kao za krofne.
Uz dodavanje ostale količine brašna umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Pokriti testo, ostaviti na toplom da udvostruči količinu i nakon toga ga podeliti na 4 dela.
3
Svaku loptu oklagijom razvući u krug prečnika 40 cm i isecite testo na 12 ili 16 delova, u zavisnosti koju veličinu kifli želite.
4
Istopite 50 g margarina i četkicom premažite svaki trougao testa, te urolajte u kiflu.
Redjati ih u pleh u koji ste pre toga izrendali 75 g margarina i ostavite ih da odstoje 30 minuta na toplom mestu.
5
Kifle premazati umućenim jajetom i pospite susamom.
Na svaku kiflu stavite malo preostalog margarina koji nije otopljen već sobne temperature.
Peći ih oko 20 minuta na 200 stepeni.
6
Ova kifle možete ostaviti prazne ili ih puniti slanim punjenjem po želji. Ja sam stavila narendanu gaudu .
Ako ne koristite margarin, a kod ovog peciva je korišćen margarin koji se proizvodi od suncokretovog i palminog ulja i stvarno je kiflama dao poseban ukus i miris, pokušajte sa buterom.

6 коментара:

  1. Mi obozavamo kiflice u svim varijacijama... Divne su!
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo fotogenične i primamljive kiflice, a recepata za njih nikad dosta, i svaki je dobar na svoj način.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман01. март 2014. 03:32

    dali je brašno meko ili oštro? Pošto je typ 400 oznaka za oštro brašno, večinom

    ОдговориИзбриши
  4. Brašno je meko tip 400. Da, postoji i oštro tip 400 ali ono ne ide u peciva, može u hleb kao jedan deo brašna, i većinom se koristi za biskvitna testa i filove.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...