среда, 25. јануар 2012.

MEKIKE


Volim da isprobavam recepte za testa i peciva, a večeras sam
napravila mekike koje treba probati :)
Veoma lako se prave, testo je mekano kao za krofne, ali bez jaja i mleka, od onoga
što uvek imate u kući :)
Njihovo rastezanje nauljenim rukama im daje hrskavost i sprečava da upiju ulje
tokom prženja...Unutra su mekane, spolja hrskave i možete ih jesti slane i slatke,
kako već volite i želite :)

4 коментара:

  1. I ja volim testa, i nikada mi ih nije dosta. Przeno, peceno, punjeno ma u bilo kom obliku! Ovo testo mi je omiljeno jer je najednostavnije i univerzalno. Jedino sto cekam je desetak minuta da kvasac pocne 'da radi' u vodi i to je to. Ne cekam posle da mi testo naraste, vec odmah razvijam i punim ili ih przim kao obicne mekike. Te mekike su najlepse od ostrog brasna (http://nastinipeksimeti.blogspot.com/2011/07/peksimeti-nastini.html )Od istog testa pravim tanku pogacu sa mekim brasnom.
    Ovo je najzahvalinije testo a sto se mene tice, preukusno bas zbog te univerzalnosti i mogucnosti kombinovanja, slano, slatko...podje mi voda na usta :)

    ОдговориИзбриши
  2. Često pravim za večeru uštipke od kiselog testa, svi to u kući volimo a ove mekike su tako njam, njam uz sir, đžem...

    ОдговориИзбриши
  3. Izgledaju privlačno i sigurno su fine, no nikada ne radim nikakvo tijesto koje treba puno ulja ili uopće, treba prženje.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...