уторак, 21. фебруар 2012.

MAFIŠI :)


Jedan stari,pomalo zaboravljeni banatski recept za
mafiše koje su spremale naše bake… :)

Sastojci :

2 solje za belu kafu mekog brasna tip"400"
2 kasike ulja
malo soli
malo mlake vode
po zelji otopljene masti
za przenje mast ili ulje

Pripreme :

1
Zamesiti na dasci testo sa
dodavanjem mlake vode da
ne bude mnogo tvrdo ni
suvise mekano.
2
POdelite testo na nekoliko
loptica i ostaviti 15 minuta da
se testo odmori.
3
Zatim oklagijom razviti testo u
velicinu tanjira, premazati
rastopljenom mascu i stavite
3-4 lenjice jednu na drugu.
4
Rastanjite ih oklagijom u obliku
romba i zarezite po sredini.
5
Przite ih na vreloj masti/kao nase bake/,
ili na ulju.
6
Gotove posuti prah secerom.
7
Mozete ih napraviti i od kombinacije
psenicnog i heljdinog brasna.

8 коментара:

  1. Slažem se :) Malo sastojaka a uživanje veliko :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mogla bi i ja praviti ovih dana!Bas su fini!

    ОдговориИзбриши
  3. Volim ovako jednostavne recepte sa uvek dostupnim namirnicama, a da pritom izgledaju savršeno. Hvala ti Jafi!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da vam se svidja :) Treba nekad i odmoriti se od puno rada, mnogo mešenja a ovo ipak zadovoljava sve sladokusce :) Lako je u punoj kući biti domaćin, naše bake su znale od malo napraviti gozbu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Zaista tako divni i bez kvasca ,vidim fini i mekani.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...