среда, 15. фебруар 2012.

ZAPEČENE ŠNICLE :)


Volim brze, jednostavne i ukusne recepte koji pružaju mogućnost izbora mesa po
želji ili trenutnoj mogućnosti :)Ovo je baš takvo jelo koje svi rado jedemo :)

Sastojci :)

500 g krompira za pire
2 dl mleka
1 kasika starog kajmaka
1 kasika soli
300 g junecih ili pilećih snicli
malo ulja
po potrebi brasna
po ukusu Vegete
50- 100 g narendanog trapista

Priprema :
1
Skuvati krompir za pire.
Umutiti pire sa mlekom i
kajmakom i preruciti u
podmazanu vatrostalnu
posudu.
2
Dok se krompir kuva pripremiti
natur snicle.
Meso malo tuckom izlupati i
zaciniti po ukusu.
Ugrejati ulje u tiganju, snicle
uvaljati u brasno i spustati na
vrelo ulje da se isprze.
Smanjiti temperaturu, okrenuti
snicle, poklopiti i dinstati ih
10 minuta.
3
Gotove snisle preliti preko pire
krompira sa sve tecnoscu
koju imaju.
Posuti snicle rendanim trapistom i
zapeci 10 minuta na 200 stepeni.
4
Sluziti uz salatu po zelji.

8 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...