уторак, 13. март 2012.

DOMACI CRNI HLEB


Volimo domaci hleb, sto zbog ukusa sto zbog onog mirisa koji ima tek peceni hleb.....Ovog puta sam koristila recept sa kesice brasna i bas je bio pravi hleb....:)

Sastojci :
10 g svezeg kvasca
230 ml tople vode
1 kasicica soli
450 g brasna tip 950/ crno brasno/
po potrebi ulje

Priprema :
1
IZMRVITI KVASAC, DODATI VODU I SO I UZ POSTEPENO DODAVANJE BRASNA UMESITI TESTO.
2
Ostaviti posudu sa testom na toplom mestu da udbostruci kolicinu, premesiti ga i ostaviti da jos jednom naraste.
Odgovarajucu modlu ili pleh u kojem ce se peci hleb dobro podmazati uljem, ubaciti testo koje ste malo oblikovali, premazati ga uljem i po vrhu da bi korica bila sjajna i hrskava.
3
Ukljuciti rernu na 250 stepeni, staviti hleb i peci ga 15 minuta, nakon toga smanjiti na 200 stepeni i peci jos 20 minuta.
Za to vreme hleb treba da je pecen, mozete proveriti tako sto cete izvaditi posudu sa hlebom i na ruci odmeriti da li je lagan, izvaditi hleb, malo ga po vrhu poprskati vodom i uviti u cistu krpu.
Ostaviti ga da se ohladi i uzivati.

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...