уторак, 20. март 2012.

Jagnjeće pečenje


Bliže se praznici, stiže jagnjetina i za sve koji je vole jedan
praktičan recept za spšremanje u kući :)



Sastojci :

3 kg jagnjetine/ plećka sa rebarcima/
po ukusu soli . senfa
1 dl mešavine vode i belog vina
0,5 dl ulja
začini po želji ruzmarin

Priprema :

1
Jagnjetinu oprati i prosušiti.
2
Zarezati meso na više mesta
duž plećke da bi bolje primilo
začine.
3
Pomešati vodu, belo vino, ulje
i ruzmarin i staviti u vatrostalnu
posudu u kojoj će se peći meso.
4
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati
so svuda po mesu. Po želji u zaseke
i po površini mesa premazati senf.
5
Spustiti meso u posudu i prekriti
alu-folijom.
6
Peći meso najpre pokriveno folijom
na 200 stepeni. Povremeno vaditi
posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo. Pred kraj
pečenja skinuti foliju i ostaviti još
15 minuta da se uhvati lepa korica.
7
Malo prohladiti i servirati uz krompir
koji ste ispekli kraj mesa.

4 коментара:

  1. Može te biti sram: objaviti sliku ovako rumene, sočne, fine i primamljive janjetine na uvid nama ogladnjelima na poslu! Joj, joj, miriši mi sve do ovuda. Pa još friški domaći kruh i koji mladi luk i paradajzić, ima li išta bolje???!!

    ОдговориИзбриши
  2. Izvini, meni ostao recept neobjavljen od prošle godine..A ovo tako miriše da sam i ja ogladnela :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobro!! Volim janjetinu, ovo je stvarno pravi užitak!

    ОдговориИзбриши
  4. Kakva lepota! Imam osećaj da se još i lepi za prste ;))) šta nam radiš!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...