петак, 13. април 2012.

GRISSINI ILI KAKO JEDNOSTAVNE STVARI MOGU BITI DOBRE :)

Nije uvek potrebno puno sastojaka, truda i vremena da bi sebi spremili nešto za grickanje...A ako je to još i posno, tad se isplati trud i sat vremena koje potrošite na njih u svoj ovoj trci oko pripreme prazničnih djakonija :) Neodoljivo hrskavi spolja, mekani unutra i ne možete prestati da ih grickate.

SASTOJCI:

280 ml vode
50 ml maslinovog ulja
15 g svežeg kvasca
500 g mekog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika oštrog brašna 

PRIPREMA:

Umesiti glatko elastično testo.
Razvući testo u pravougaonik i premazati s malo ulja. Tako premazano testo posuti oštrim brašnom.

Isecite štapiće. Pleh obložiti pek papirom i isečene štapiće razvući na dužinu pleha i redjati ih s razmakom izmedju njih.

Peći ih na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pečene i prohladjene štapiće držati u papirnoj kesi 2-3 dana i uživati.



6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...