недеља, 22. април 2012.

JACIN SPECIJALITET

Ovo je recept sa neke internet stranice, ali posto nosi moje ime, morala sam da ga isprobam :))) Savrseno jelo za BRZ RUČAK ILI VEČERU i ljubitelje testenine…:)))

 Sastojci :
 500 g supljih cevastih makarona
 1 l jogurta
 4 jajeta
 200 ml kis. pavlaka/ vrhnje/
 300 g pilecih prsa ili slicne salame
 300 g Ella sira/ krem sir sa 0% mm/
 1 kasika ulja
 1 kasika soli
 1 kasika origana
 po zelji: 100 g rendane Gaude

 Priprema :

 1
Umutiti jaja, dodati makarone, jogurt, sitno iseckanu salamu, sir, pavlaku, so, ulje i origano.
2
Sve dobro izmesati i ostaviti 30 minuta da odstoji.

3
Podmazati vatrostalnu posudu, sipati makarone i peci na 200 stepeni dok ne porumeni.

4
Po zelji po vrhu dodati narendanu Gaudu.

5
Malo prohladiti i seci kao gibanicu.

 6
Sluziti uz jogurt ili sezonsku salatu.

7
 Mozete uzeti cipkaste rezance, mnogo se lepo “pakuju” u plehu, i lakse se seku kao gibanica.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...