среда, 30. мај 2012.

NAJMEKŠE KIFLICE

Volim da isprobavam nove recepta za peciva i evo još jednog odsličnog i brzog načina spremanja kifli :) Kiflice se brzo spremaju, nema puno mackanja masnoćom i prljanja po kuhinji, što mi nekada baš znači, a rezultat su predivne mekane kiflice koje treba probati :)
SASTOJCI:

  • 5oo grostrog brasna
  •  400 grmekog brasna
  •  1 kocka (40 gr.)kvasca
  •  2,5 dlvode
  •  2,5 dlmleka
  •  1 dlulja
  •  2 kasikesecera
  •  2 kasicicesoli
  •  oko 100 grmlecnog margarina za mazanje
  •  za premazjaje, susam, laneno seme
  • PRIPREMA:
  • U toplo mleko staviti kasicicu secera, kasicicu brasna, izdrobiti kvasac i ostaviti da zapeni.

    Posebno pomesati obe vrste brasna, so, šećer, pa u polovinu od te kolicine dodati aktivirani kvasac, smlacenu vodu i ulje, dobro izjednaciti varjacom i ostaviti da odstoji 20-ak minuta, da krene. 
    U to postepeno dodavati ostatak brasna dok se sve ne utrosi, dobro izraditi dok se ne dobije fina, glatka masa. 

    Testo odmah podeliti na cetiri jufke. Svaku jufku jos malo uvaljati u brasno, izmesiti i ostaviti da malo stoji, taman dok se zavrsi sa poslednjom jufkom ona prva vec moze da se sece i prave kifle.
    Svaku jufku razvuci u krug da bude debljine pola centimetra, seci na 8 delova, pa na svaki trokut staviti pola kasicice mlecnog margarina ili neki drugi nadev. Motati kiflice i stavljati na pleh oblozen peki-papirom.

    Ostaviti ih da kisnu u plehu oko 45 minuta. Pre pecenja premazati jajetom, obavezno jos malo posoliti i posuti susamom ili lanenim semenom.
    Peci u rerni na 200 stepeni. 
  1. 1

4 коментара:

  1. Zaista si ih predivno napravila, a po slici se vidi da su bas mekane:)

    ОдговориИзбриши
  2. Stalno sam u potrazi za dobrim receptom za kiflice...bas cu da isprobam i ovaj..

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман27. март 2013. 10.59

    upravo krecem da pravim ovaj recept ,,,javicu vam dali su dobre kiflice

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...