понедељак, 28. мај 2012.

PLETENICE

Viršle u omotaču na malo drugačiji način :) Recept je iz časopisa DOBRA HRANA :)

 Sastojci 

500 g brašna
 20 g svežeg kvasca
 1 kašičica šećera
 150 ml mleka
 100 ml ulja
 1 kašičica soli
 8 viršli
 1 jaje

 Priprema :

 1
U posudi za mešenje sjediniti šećer. kvasac, 1 kašiku šećera i mlako mleko i sačekati desetak minuta.

2
Dodati polovinu brašna, so, ulje i uz postepeno dodavanje preostalog brašna umesiti testo koje se ne lepi za ruke. Prekriti testo i ostaviti ga da udvostruči količinu.

3
Pileće viršle uzduž preseći na pola.

4
 Testo rastanjiti na debljinu 0,5 cm i rebrastim nožićem iseći trake širine 1,5 cm. Dužine traka odrediti prema dužini viršle.

 5
 Uzeti 3 trake testa i 2 polovine viršle pa na radnoj površini poslagati vertikalno, naizmenično trake i viršle prema slici. Zatim uzeti još 4 trake testa pa ih vodoravno uplesti izmedju testa i viršli. Na isti način i od preostalog testa napraviti pletenice.
 6
Pleh obložiti pek papirom, složiti pletenice, premazati ih umućenim jajetom i uključiti rernu na 200 stepeni. U zagrejanu rernu staviti pleh s pletenicama i peći do rumene boje.

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...