среда, 11. јул 2012.

BELI MEDALJONI

Piletina je kod nas br.1 i uvek volim da proban nove i nove načine spremanja... Ovo je recept s Coolinarike i samoj sebi se čudim što ga nisam pre isprobala... Piletina je mekana, sočna, ukusna i sve pohvale za brz i jednostavan recept :)

Sastojci

    1. 1
      Meso isecite na manje šniclice, ne puno tanke, ali ni puno debele.
      Svaki šniclu istucite tučkom za meso. 
    2. 2
      Umutite jaje sa pavlakom. Ukoliko su vam jaja sitna stavite dva. Pospite vegetom i dodajte još neki začin ukoliko volite.
      U dobijenu masu uronite isečeno meso. Uronite ga tako da sa svih strana bude pokriveno pripremljenom masom od jaja i pavlake. Meso ostavite u frižideru da stoji tako najmanje 2 sata, a može i duže. Najbolje da pripremite meso uveče, a da sutradan pečete.
    3. 3
      Pripremljeno meso vadite i valjajte u prezlu ili brašno ili projino brašno. Kako vam volja. Ja sam isprobala sa svim vrstama brašna i ne znam sa kojim mi je lepše.
      Pržite na ulju u zagrejanom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
    4. SASTOJCI:
     oko 400 grpilećeg (ćurećeg) belog mesa
  •  1 kom(veće) jaje
  •  2 pune kašikekisele pavlake
  •  vegeta
  •  brašno ili prezla ili projino brašno
  •  ulje
  •  začini po želji



Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...