среда, 22. август 2012.

MAFINI SA TIKVICAMA

Volim mafine zbog jednostavne pripreme i njihovog ukusa, a ovi slani s tikvicama su me oduševili :) Nema puno stajanja kraj šporeta, nema ni prženja a ukus im je odličan :)

 Sastojci :
 1 veća ili 2 manje tikvice
180 ml jogurta
2 jajeta malo soli
1 prašak za pecivo
4 kašike ulja
2 čaše
od jogurta oštrog brašna ili mešavina speltinog, heljdinog i ovsenog brašna

 Priprema :

 Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Umutiti jaja s jogurtom, brašnom, praškom za pecivo i uljem, dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.
 Ovo je količina za 12 mafina.
Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.

9 коментара:

  1. Kako dobro i vazdušasto izgledaju a tako se jednostavno pripremaju...

    ОдговориИзбриши
  2. Sada ti je jasno zašto i ja volim baš ovakve slane poslastice - brzo, jednostavno i fino. pinam.

    ОдговориИзбриши
  3. nije mi uspeo recept, ostali su zivi u sredini, mislim da tikvice ipak treba ocediti...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako su brašna integralna i nisu pšenična, bolje je ne cediti tikvice. U suprotnom ih blago ocediti. Verovatno je dužinu pečenja trebalo malo produžiti, sve zavisi od rerne.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...