недеља, 23. септембар 2012.

KROASANI

Recept sam pronašla u časopisu koji izlazi u Srbiji i poželela sam da ih isprobam...Sad kad sam krenula da ga pišem vidim da je sličan mojim MAMINIM KIFLAMA tako da ću opisati samo deo izrade. Kifle su mekane i lisnate ali ne previše masne i baš su nam se svidele :)

 Sastojci:

 250 ml vode
 250 ml mleka
 40 g svežeg kvasca
 200 ml ulja
 1 žumance
 1 kašičica šećera
 2 kašičice soli
 oko 1 kg mekog brašna tip 400

 Premaz :
 200 g krem margarina s ukusom slatke pavlake ili jogurta

 Nadev :

 180 ml kisele pavlake po želji suhomesnato

 Premaz :
 1 jaje i susam
 Priprema : 1 Zamesiti testo kao kod Maminih kifli
i ostaviti ga da naraste i udvostruči količinu. Rastanjiti testo na tanak pravougaonik i premazati ga s 200 g krem margarina s ukusom slatke pavlake ili jogurta. Tako premazano testo urolati u štrudlicu koju podelite na 12 delova. Spajati po 3 takva dela da se dobiju 4 kugle testa. Pokušajte da ih spojite uz todavanje malo brašna ali ih nikako ne mesiti ponovo. 

Nakon desetak minuta rastanjiti svaku kuglu testa u krug, iseći na 12 trouglova koje treba premazati tanko kiselom pavlakom i posuti suhomesnatim po želji. Saviti trougao u kroasan sa što više namotaja, složiti u pleh i tek tada uključiti rernu na 200 stepeni. 

4
 Nakon 10- 15 minuta premazati kroasane umućenim jajetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni do rumene boje.

1 коментар:

  1. Pravila sam ovo pre neki dan, ali uvek koristim puter, a ne margarin, i doduse malo komplikovanijom procedurom, ali vazno je da je rezultat dobar :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...