уторак, 27. новембар 2012.

SALATA OD PIRINČA

Ukusna i malo drugačija salata :)

 SASTOJCI :
 200 g obarenog pirinca
 200 g iseckanog suvog vrata
 200 g iseckanih kis. krastavaca
 2 barena jajeta/ ko voli/
 200 g majoneza sa maslinovim uljem
 200 g kis. pavlake/ vrhnja/
 malo soli i bibera

 PRIPREMA :

 1
U dublji sud stavimo prethodno obaren i prohladjen pirinac te dodamo suvi vrat i kisele krastavce iseckane na kockice.

2
Zatim narendamo kuvana jaja, posolimo, pobiberimo i dodamo majonez i kis. pavlaku. Promesati kasikom da se sve sjedini i presuti u porcelansku ciniju.

3
Prohladiti salatu, ukrasiti kolutovima kuvanog jajeta i sluziti. Posluživanje Salata je dobra kad se spremi jedan dan ranije jer ce tad biti i hladna i sve ce se lepo sjediniti.
Mi smo je jeli kao deo rucka uz pilecu supu. Moze biti i hladna vecera, ali i hladno predjelo.Ako volite malo eksperimentisanja mozete kod kuvanja pirinca dodati malo belog vina. Vino ce ispariti, a ukus ce biti neobican:D

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...