среда, 21. новембар 2012.

SLANUTAK

Već duže vreme imam želju da isprobam nešto novo..Konačno sam uspela da pronadjem sirove leblebije, neut ili slanutak i odlučila se za ovo jelo :) Kod mene je u posnoj varijanti, s manje začina i sasvim dobro jelo za svakoga :)

POTREBNO:

300 g slanutka (leblebija)
2 krompira
2 šargarepe
2 crna luka
1 lovorov list
nekoliko zrna bibera
malo soli i biljnog začina
malo maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 kašika paradajz pirea

PRIPREMA:


Slanutak potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći da odmekne i nabubri.

Sutradan ga procedite, dodajte mu sve ostale sastojke (osim soli i začina, to ostavite za pred kraj), nalijte mlakom vodom i krčkajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Kad sve omekša, dodajte so i začin, te zapršku : maslinovo ulje zagrejte i sklonite s vatre, ubacite sitno seckani beli luk i umešajte paradajz pire. Možete dodati još malo vode da bi jelo bilo čorbasto. Sve ostaviti još 5 minuta da prokrčka.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...