недеља, 26. фебруар 2012.

SUNDJER PITA


Sve vrste pita su nešto što često isprobavam, uvek pronadjem neku novu i zanimljivu,
a ovu sam dugo merkala i konačno je napravila :)
Pita od malo sastojaka, nema sira u sebi a kao da ga ima, nije masna, dobra je i topla
i hladna i svakako je vredi probati :)

уторак, 21. фебруар 2012.

MAFIŠI :)


Jedan stari,pomalo zaboravljeni banatski recept za
mafiše koje su spremale naše bake… :)

Sastojci :

2 solje za belu kafu mekog brasna tip"400"
2 kasike ulja
malo soli
malo mlake vode
po zelji otopljene masti
za przenje mast ili ulje

Pripreme :

1
Zamesiti na dasci testo sa
dodavanjem mlake vode da
ne bude mnogo tvrdo ni
suvise mekano.
2
POdelite testo na nekoliko
loptica i ostaviti 15 minuta da
se testo odmori.
3
Zatim oklagijom razviti testo u
velicinu tanjira, premazati
rastopljenom mascu i stavite
3-4 lenjice jednu na drugu.
4
Rastanjite ih oklagijom u obliku
romba i zarezite po sredini.
5
Przite ih na vreloj masti/kao nase bake/,
ili na ulju.
6
Gotove posuti prah secerom.
7
Mozete ih napraviti i od kombinacije
psenicnog i heljdinog brasna.

среда, 15. фебруар 2012.

ZAPEČENE ŠNICLE :)


Volim brze, jednostavne i ukusne recepte koji pružaju mogućnost izbora mesa po
želji ili trenutnoj mogućnosti :)Ovo je baš takvo jelo koje svi rado jedemo :)

Sastojci :)

500 g krompira za pire
2 dl mleka
1 kasika starog kajmaka
1 kasika soli
300 g junecih ili pilećih snicli
malo ulja
po potrebi brasna
po ukusu Vegete
50- 100 g narendanog trapista

Priprema :
1
Skuvati krompir za pire.
Umutiti pire sa mlekom i
kajmakom i preruciti u
podmazanu vatrostalnu
posudu.
2
Dok se krompir kuva pripremiti
natur snicle.
Meso malo tuckom izlupati i
zaciniti po ukusu.
Ugrejati ulje u tiganju, snicle
uvaljati u brasno i spustati na
vrelo ulje da se isprze.
Smanjiti temperaturu, okrenuti
snicle, poklopiti i dinstati ih
10 minuta.
3
Gotove snisle preliti preko pire
krompira sa sve tecnoscu
koju imaju.
Posuti snicle rendanim trapistom i
zapeci 10 minuta na 200 stepeni.
4
Sluziti uz salatu po zelji.

недеља, 05. фебруар 2012.

DOMAĆI BUTONS


Volimo sve što je u oblandi, pa sam tako morala da isprobam i ovaj recept sa
Coolinarike :)

U receptu je napisano da se koristi mešavina oraha i keksa, ali mi više volimo
mlevenu Plazmu, tako da sam celu količinu zamenila njome...Dobili smo odčlične
vafle koje ne možemo prestati da jedemo :)

четвртак, 02. фебруар 2012.

ČOKO KOLAČ :)


Brz, ukusan , mekan kolač koji često pravim u zimskim danima...
Uz čaj ili kafu, u toplom domu, pravo uživanje :)

Sastojci :

250 g margarina ili maslaca
6 jaja
10 kašika šećera
1 kesica praška za pecivo
10 kašika brašna
1-2 kašike kakaoa

Priprema :

1
Umutiti margarin sa šećerom
i dodati žumanca, sneg od
belanaca i na kraju polako
umešati brašno sa praškom
za pecivo.
2
Podeliti smesu na dva dela,
te u jedan dodati kakao po želji.
Najbolje je 1 kašika da ne
bude tvrdo testo.
3
Uzeti dublji pravougaoni pleh,
dobro ga podmazati i posuti
brašnom i usuti smesu.
Prvo staviti žutu smesu,
pa braon i ne mešati i
ne poravnavati.
Kako padne smesa
tako ostaje.
4
Staviti pleh u rernu koju
ste zagrejali na 180 stepeni
i peći oko 30 minuta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...