недеља, 29. април 2012.

KIFLICE SA PAVLAKOM

Danas sam, nakon dugog čekanja da dodju na red, isprobala ove kiflice po receptu Suzyce :) Veoma brzo se spremaju, nema čekanja da testo udvostruči volumen, testo je mekano i glatko, razvlačenje i motanje kiflica je lagano i brzo. Punila sam ih Gaudom, moji tako vole, a mogu biti i prazne ili slatke :) Svidja mi se što u receptu nema ni margarina ni butera, a opet su tako mekane i pahuljaste da ne možete prestati da ih jedete :) Probajte ih :)

субота, 28. април 2012.

CRNAC BEZ JAJA

Uvek kad mi zatreba brza poslastica ja se setim ovog recepta :)

Kolač je bez jaja, ali se to ne primeti..Dobro naraste, vazdušast je, brzo se sprema a ukus čokolade je neodoljiv :)

Glazuru pravim od 100 g čokolade i malo ulja i super je.

недеља, 22. април 2012.

JACIN SPECIJALITET

Ovo je recept sa neke internet stranice, ali posto nosi moje ime, morala sam da ga isprobam :))) Savrseno jelo za BRZ RUČAK ILI VEČERU i ljubitelje testenine…:)))

 Sastojci :
 500 g supljih cevastih makarona
 1 l jogurta
 4 jajeta
 200 ml kis. pavlaka/ vrhnje/
 300 g pilecih prsa ili slicne salame
 300 g Ella sira/ krem sir sa 0% mm/
 1 kasika ulja
 1 kasika soli
 1 kasika origana
 po zelji: 100 g rendane Gaude

 Priprema :

 1
Umutiti jaja, dodati makarone, jogurt, sitno iseckanu salamu, sir, pavlaku, so, ulje i origano.
2
Sve dobro izmesati i ostaviti 30 minuta da odstoji.

3
Podmazati vatrostalnu posudu, sipati makarone i peci na 200 stepeni dok ne porumeni.

4
Po zelji po vrhu dodati narendanu Gaudu.

5
Malo prohladiti i seci kao gibanicu.

 6
Sluziti uz jogurt ili sezonsku salatu.

7
 Mozete uzeti cipkaste rezance, mnogo se lepo “pakuju” u plehu, i lakse se seku kao gibanica.

субота, 21. април 2012.

GREYSTON BAKERY BROWNIES

Sve što ima čokoladu u sebi kod nas je omiljeno...A posebno volimo kolače bez puno fila a ipak sočne :) Ovaj brownies je po receptru s Coolinarike i jedino sam imala problem da mi je smesa bila previše gusta i nisam je mogla razvući..Stavila sam 100 ml kisele pavlake i tad je već išlo lakše. Prezadovoljni smo ukusom, punoćom i izgledom i toplo vam ga preporučujem :)

понедељак, 16. април 2012.

MAFINI S EUROBLOKOM


Otkad smo postali mafinoljupci isprobala sam na desetine recepata..Sve su to nijanse, svaki recept je priča za za sebe, ali ovi su nas oduševili :) Miris eurobloka im je dao posebnu aromu, ruke same ka njima lete, i ova mera za 12 mafina se može slobodno udvostručiti :)

Sastojci :

 2 jajeta
 5 kašika šećera
 1 kesica vanilin šečera
 1 kesica praška za pecivo
 250 ml jogurta
 4 kašike ulja
 20 kašika oštrog brašna
 150 g Euroblok table

 Priprema :

 1
Umutiti jaja sa šećerom, dodati sve ostale sastojke osim brašna i eurobloka i dobro ih sjediniti.

 2
Narendati 100 g eurobloka, dodati brašno, sve sjediniti i puniti kalup za mafine do 2/3.
3
Po vrhu svakog mafina narendati preostali euroblok i peći ih na 180 stepeni do blago rumene boje. Ja nisam imala dovoljno eurobloka za rendanje po vrhu, ali im to nije smetalo da se razgrabe.

петак, 13. април 2012.

GRISSINI ILI KAKO JEDNOSTAVNE STVARI MOGU BITI DOBRE :)

Nije uvek potrebno puno sastojaka, truda i vremena da bi sebi spremili nešto za grickanje...A ako je to još i posno, tad se isplati trud i sat vremena koje potrošite na njih u svoj ovoj trci oko pripreme prazničnih djakonija :) Neodoljivo hrskavi spolja, mekani unutra i ne možete prestati da ih grickate.

SASTOJCI:

280 ml vode
50 ml maslinovog ulja
15 g svežeg kvasca
500 g mekog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika oštrog brašna 

PRIPREMA:

Umesiti glatko elastično testo.
Razvući testo u pravougaonik i premazati s malo ulja. Tako premazano testo posuti oštrim brašnom.

Isecite štapiće. Pleh obložiti pek papirom i isečene štapiće razvući na dužinu pleha i redjati ih s razmakom izmedju njih.

Peći ih na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pečene i prohladjene štapiće držati u papirnoj kesi 2-3 dana i uživati.



субота, 07. април 2012.

DOMAĆE BAVARSKE PERECE

Već dugo se spremam da pravim bavarsko pecivo, ali me uvek proces kuvanja pre pečenja odvrati od toga... Ovog puta sam pronašla odličan recept na Coolinarici gde tog kuvanja nema..Testo je mekano, lako se razvlači i tanji, sve brzo ide i za 1 sat smo imali na stolu prelepo bavarsko pecivo :)

уторак, 03. април 2012.

ČOKOLADNI MAFINI

Od nedavno smo općinjeni mafinima u svakom obliku, kombinaciji i ukusu :) Ovog puta smo uživali u neodoljivim čoko mafinima :) Pravila sam odmah duplu meru, 12 mafina je malo, a ovaj broj nam je baš dobro podmirio potrebe za slatkim :)

недеља, 01. април 2012.

MAFINI OD STAROG HLEBA

Uvek volim da potrošim hleb do poslednje mrvice jer je greh baciti ga...Zato često kombinujem, isprobavam recepte s njim i ovo je jedan takav sa Coolinarike :) Sastojci koje svi imamo u kući, jednostavna priprema a ukus je takav da se uvek traži koji više :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...