петак, 15. фебруар 2013.

DONUTS

Ovih dana svi uglavnom prave krofne...Kako izbegavam pržene u ulju potražila sam nešto što će biti zdravija varijanta. Na Coolinarici sam pronašla izvanredne američke krofne koje se brzo prave a odlične su :) Jedino treba kalup dobro podmazati i posuti brašnom da vam se ne bi zalepile jer je testo gustine kao za mafine. I puniti ih do 2/3 da bi se videla rupa. Glazuru odabrati po želji, kod nas je uvek čokolada :) Uživajte :)

SASTOJCI:

100 g svežeg sira
50 g šećera
1 vanilin šećer
4 kašike ulja
125 ml mleka
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo

PRIPREMA:

Sir umutiti sa šećerom, dodati ostale sastojke i ujednačiti smesu.

Kalup podmazati i posuti brašnom, usuti  smesu u odeljke i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

Prohladjene krofnice preliti otopljenom čokoladom ili prelivom po želji.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...