четвртак, 14. фебруар 2013.

PILETINA NA VODI

NEKA VAS NASLOV NE ZBUNI, OVO NIJE OBIČNA PILETINA KUVANA U VODI... OVO JE JEDNO LAGANO, UKUSNO I ZDRAVO JELO KOJE JA ČESTO SPREMAM I UVEK UŽIVAMO U NJEMU :)



            POTREBNO:

         4 batka
         4 karabatka
         so po ukusu
         voda po potrebi

            PRIPREMA:

Piletinu obrati, ocediti od vode i dobro posoliti sa svih strana i ispod kožice.
Posudu debelog dna, šerpa ili tiganj, dobro zagrejati te spuštati meso i okrećite ih da se sa svih strana blago zarumene.
Nalijte vode tek da je ima, ne da meso pliva, smanjiti temperaturu na srednju i dinstati ga uz stalno dolivanje vode. Posudu držati poklopljenu.
Viljuškom probajte da li je meso mekano, kratko ostavite otklopljenu posudu da sva voda ispari.

U zavisnosti od veličine mesa trebalo bi da je nakon 30 minuta meso mekano. Ako nije, nastavite s dinstanjem uz dolivanje vode.

Ovako spremljenu piletinu poslužite uz prilog po želji: pire krompir, bareno povrće ili neki ćušpajz.


             

       

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...