петак, 08. фебруар 2013.

PIRINAČ S BELIM MESOM

Malo drugačiji pilav od standardnog na koji smo navikli, ali veoma ukusan i zanimljiv po sastavu :)

  •  300 gpilećeg belog mesa
  •  150 gpirinča
  •  1šargarepa
  •  1krompir
  •  po ukususo, biber, biljni začin
  •  po potrebiulje
  •  i jošvode i belog vina i limunovog soka


    1. 1
      Šargarepu i krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende. Meso iseckati na kockice, premažite limunovim sokom i začiniti solju i biberom po ukusu.
    2. 2
      Zagrejte ulje, dodati meso i proprižiti meso da promeni boju, te dodati rendanu šargarepu i krompir i sve zajedno propržiti par trenutaka.
    3. 3
      Pirinač oprati, dodati u meso, naliti s 3-4 šoljice mešavine vode i belog vina, začiniti biljnim začinom i kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta da voda skoro uvri.
    4. 4
      Preručiti pirinač u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni na temperaturi od 200 stepeni 15 minuta ili dok sva tečnost ne uvri .
    5. 5PIRINAČ S BELIM MESOM :)/slika/1378347/
      Poslužiti toplo uz sezonsku salatu po želji.
      6
      Limunovim sokom u kapima začiniti meso, tek da odmekne tokom prženja.
      Vino možete smanjiti na 1 šoljicu, ostalo je voda, i ono će dati poseban ukus pirinču.




    2 коментара:

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...