петак, 19. април 2013.

ČORBA S BLITVOM

Proleće je moje omiljeno godišnje doba...Još kad se pijačne tezge zašarene obiljem mladog povrća, ništa bolje nego sebi pripremiti jednu brzu, ukusnu i iznad svega zdravu čorbicu :)



 SASTOJCI :

 1/2 struka praziluka
 1 veća šargarepa
 malo korena celera
 1/2 šoljice pirinča
 veza blitve
 po ukusu biljni začin
 malo maslinovog ulja
 2 kašike griza
 1 belance
 po potrebi vode

 PRIPREMA:

 1
Iseckajte praziluk, šargarepu i celer, pa ih stavite u malo vode da se kuvaju.

2
Kad povrće omekša, dodajte opran pirinač, još malo vode i nastavite s kuvanjem.

3
Zatim umešajte razmućeno belance, griz i sitno seckanu blitvu, te začinite i kuvajte dok blitva malo omekša ali se ne prekuva.

4
Pred kraj kuvanja dodajte malo maslinovog ulja. Vode je potrebno oko 1,5 l ako volite gušću čorbicu.

 5
Kod mene je ovog puta posna varijanta bez jaja.

 Posluživanje:
Služiti uz integralni hleb ili dvopek.