петак, 19. април 2013.

ČORBA S BLITVOM

Proleće je moje omiljeno godišnje doba...Još kad se pijačne tezge zašarene obiljem mladog povrća, ništa bolje nego sebi pripremiti jednu brzu, ukusnu i iznad svega zdravu čorbicu :)

 SASTOJCI :
 1/2 struka praziluka
 1 veća šargarepa
 malo korena celera
 1/2 šoljice pirinča
 veza blitve
 po ukusu biljni začin
 malo maslinovog ulja
 2 kašike griza
 1 belance
 po potrebi vode

 PRIPREMA:

 1
Iseckajte praziluk, šargarepu i celer, pa ih stavite u malo vode da se kuvaju.

2
Kad povrće omekša, dodajte opran pirinač, još malo vode i nastavite s kuvanjem.

3
Zatim umešajte razmućeno belance, griz i sitno seckanu blitvu, te začinite i kuvajte dok blitva malo omekša ali se ne prekuva.

4
Pred kraj kuvanja dodajte malo maslinovog ulja. Vode je potrebno oko 1,5 l ako volite gušću čorbicu.

 5
Kod mene je ovog puta posna varijanta bez jaja.

 Posluživanje:
Služiti uz integralni hleb ili dvopek.

4 коментара:

  1. Sjajno. Koliko je umuceno belance kad dodajes...i da li je pomesano sa grizom , ili ne.Ko pita, ne skita...

    ОдговориИзбриши
  2. Belance ovlaš umutiti viljuškom i polako dodavati u čorbu sve vreme je mešajući da se ne koaguliše. Griz dodati posebno u tankom mlazu.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako volim ovakve juhe, a ovako uz dodatak bjelanjka nisam nikada probala, a čini mi se baš dobro i posebno. Moram probati.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...