среда, 10. април 2013.

ŠARENA PILETINA


 Piletina je moje omiljeno meso već duže vreme..Volim je što se brzo sprema, kombinacije su razne a uvek nešto novo na meniju :) Ovo je jedan brz, jednostavan i ukusan ručak koji dodje kao kec iz rukava za sve koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji :)

 Sastojci :

 300 g pilećeg belog mesa
 4 veće šargarepe
 malo ulja
 1 glavica crnog luka
 po ukusu so, biber i beli luk
 1 kašika gustina
 po potrebi vode ili pileće supe
 i još iseckan peršunov list

 Priprema :

 1
Pileće meso iseći u šnicle, začini po ukusu solju i biberom i ostaviti ih desetak minuta.

2
Na zagrejanom ulju kratko propržiti šnicle do blago rumene boje, smanjiti temperaturu, dodati iseckan crni luk, izrendanu šargarepu i kratko prodinstati i na kraju doliti vode ili supe da sadržaj bude potpuno prekriven tečnošću.

3
Poklopiti jelo, sve raditi u dubljem tiganju, i krčklati ga oko 20 minuta ili dok šargarepa ne odmekne.

4
Razmutiti 1 kašiku gustina u malo vode, usuti sve to u jelo i ostaviti još par minuta na toploj ringli da se dobije gustina umaka.
5
Pre služenja jelo posuti peršunom.

 Posluživanje :
Služiti uz kiselu pavlaku i salatu po želji.

1 коментар:

  1. Piletina ni pod razno, ali ovako se može spremiti, zaista brzo i fino, i bilo koje drugo meso. Uvijek dobro dođu ideje za svakodnevne ručkove, brzinske, kada dođemo s posla:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...