петак, 03. мај 2013.

FERRERO ROCHER

Omiljena poslastica mnogih,skupa u prodaji, ali je zato možete napraviti i kod kuće :) Recept je sa Coolinarike i nema velike razlike izmedju njega i kupovnog :)

POTREBNO:

  • FERRERO ROCHER ( cca 90 kuglica )
  •  Sastojci:
  •  100 g napolitanki od lješnjaka
  •  150 g lješnjaka
  •  200 g Nutelle
  •  150-200 g čokolade za kuhanje
  •  oko 50 g margarina
  • PRIPREMA:
  • Oblande izrežemo
  • da dobijemo polovine kuglice.
  • Napolitanke izmrviti na sitno, dodati lešnike i Nutellu i dobro
    izmešati rukama da se sve dobro poveže.
    Ukoliko se smesa ne želi povezati dodati još jednu kašiku Nutelle.Punimo polovice i spajamo ih.
  • Možete ih staviti u frižider dok pripremite glazuru.
  • Rastopiti čokoladu za
    kuhanje sa maslacem,Količina potrebne čokolade za kuhanje ovisi o spretnosti i brzini.
    Čokolada treba da bude što toplija da se ne uhvati prevelika količina za kuglicu ali i što hladnija da se kuglica ne izobliči i
    rastopi, treba naći neku sredinu. Najbolje je čokoladu rastopiti u posudi sa
    dvostrukim dnom (da stoji zagrijana) iliti "parna kupelj"
    i u to umakati kuglice jer odstupanje u
    temperaturi treba biti minimalno. Uglavnom, sve se treba raditi relativno brzo.
  • Ja sam ih stavljala na oblandu da se "okapaju" i osuše.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...