понедељак, 27. мај 2013.

HELJDINE KIFLICE

Još jedne kiflice u nizu..Ovog puta u kombinaciji s heljdinim brašnom :)



  SASTOJCI :
 100 g heljdinog brašna
 400 g pšeničnog mekog brašna
 300 ml mleka
 20 g svežeg kvasca
 1 kašičica šećera
 1 kašičica soli
 80 g margarina za mazanje

  Fil : po želji krem sir, mladi sir i sl.

  Premaz :
 1belance

  PRIPREMA :

 1
 Razmutiti kvasac sa malo mlakog mleka i šećerom. U činiju staviti heljdino i pšenično brašno, margarin, so, razmućen kvasac i preostalo mleko.

 2
 Umesiti meko testo, napraviti 2 jufkice i ostaviti ih prekrivene da odstoje dok se količina ne udvostruči. Oklagijom razviti jufkicu, iseći na osam delova i uvijati kiflice. Ređati ih u tepsiju, uključiti rernu na 220 stepeni i premazati umućenim belancetom. Ispeći kiflice u zagrejanoj rerni na 220*c, oko 25 minuta, dok ne porumene.

 3
Ispečene kiflice izvaditi iz pleha, na kratko prekriti čistom kuhinjskom krpom i nakon 10-15 minuta ih poslužiti.

4
Ja sam ih punila krem sirom, a vi možete ostaviti i prazne .

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...