понедељак, 03. јун 2013.

BRZE TIKVICE

Ovo je više ideja nego pravi recept.....Ali, neka ga kao podsećanje za sledeći ručak, a možda se nekome svidi :)

  Sastojci :
 2 tikvice što mladje
 malo maslinovog ulja
 po ukusu biljni začin
 po želji peršunov list ili mirodjija
 po potrebi grčki jogurt

  Priprema :

 1
Tikvice uzeti što mladje, oljuštiti ih štedljivim rezačem tako da samo malo skinete koricu i sitno ih naseckati.

2
U tiganju zagrejanom na max dodati tikvice, smanjiti temperaturu na srednju te ih kratko prodinstati sve vreme mešajući. Nakon 5 minuta tikvice će početi da blago rumene, začiniti ih po želji i ukusu i poklopiti ih.

3
Smanjiti temperaturu na najnižu, ostaviti tako poklopljeno još 5 minuta i tikvice su gotove. Pre snego što ih sklonite s ringle dodajte malo maslinovog ulja i mirodjije ili peršunovog lista, sve dobro promešati i služiti uz prelivanje grčkim jogurtom.

4
 Tikvice poslužiti uz uštipke od krompira i pileće belo meso u susamu. Salatu poslužiti po želji.

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...