четвртак, 11. јул 2013.

PILEĆI ŠTAPIĆI U KANELONAMA

Nešto malo drugačiji kaneloni...Piletina im daje poseban ukus, a rumena korica i sir pružaju pravo uživanje :)
Sastojci :

 8 listova testa za lazanje
 400 g pilećeg filea
 2 kašike ulja
 po ukusu so, biber
 200 ml pavlake za kuvanje
 200 ml paradajz soka
 100 g trapista

  Priprema :

 1
 Testo za lazanje kratko obariti, oko 2 minuta, u ključaloj vodi.Vaditi ga iz vode , ocediti i dobro upiti na kuhinjskoj krpi.

2
Od piletine napraviti šnicle koje treba izlupati tučkom za meso i ispeći na zagrejanom ulju. Iseći meso na štapiće, urolovati u testo i napraviti kanelone.

3
 Poređati kanelone u vatrostalnu posudu. Napraviti preliv od paradajz soka i pavlake i preliti kanelone. Posuti rendanim trapistom i zapeći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200 C.

4
 Servirati kanelone na tanjir i posuti seckanim peršunom.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...