недеља, 11. август 2013.

NEOBIČAN BUREK

Neobičan u svakom pogledu, a ipak ga zovu burek :)
SASTOJCI :

 15 tankih kora za pitu
 5 dl jogurta
 2 dl kisele pavlake
 4 jajeta malo soli
 1 kesica praška za pecivo
 1,5 dl mineralne vode
 0,5 dl ulja

  PRIPREMA :

 1 U odgovarajućoj posudi pomešati jaja, jogurt i pavlaku.Posoliti po ukusu i dodati prašak za pecivo. 2 Posebno sjediniti mineralnu vodu i ulje. 3 Tepsiju veličine kore nauljiti i staviti prvu koru.Poprskati je s mešavinom ulja i vode pa prekriti drugo korom. I nju poprskati pa staviti treću koru. Po njoj staviti 1/5 smese s jogurtom te nastaviti sa slaganjem kora ne prethodni način. 4 Kad ste završili slaganje kora, iseći burek na željenu veličinu parčadi, preliti ga ostatkom smese od jogurta i ostaviti 30 minuta kako bi kore upile tečnost. 5 Peći burek u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. 6 Recept je iz časopisa DOBRA HRANA, veoma je sličan mojoj Univerzalnoj piti :)

2 коментара:

  1. Nikad dosta ovakvih recepata, volim pite i sve slično , ne znam da li ima neko ko ne voli :-D.

    ОдговориИзбриши
  2. Ne da volim, nego obožavam pite na sve moguće načine! Odličan ti ovaj burek!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...