недеља, 01. септембар 2013.

ČOKO- JAFA TORTA

Uvek kada razmišljam o torti za rodjendan ne mogu da se odlučim koju bih želela... Verovatno je to zato što nisam veliki ljubitelj istih, draži mi je neki slatkiš u manjem formatu, ali kažu da rodjendana nema bez torte :) Da ne bih izneverila drage osobe koje očekuju da ih počastim nekom tortom, ja sam ovog puta iskombinovala neke svoje omiljene sastojke i napravila ovu poslasticu :)
SASTOJCI :

Kore :
 6 jaja
 6 kašika šećera
 4 kašike brašna
 3 kašike kakao u prahu

  Fil :
 1 kesica fila za tortu s ukusom čokolade
 300 ml mleka
 1 kesica kapućina s ukusom toblerone
 125 g butera
 2 kutije Jafa keksa
 malo mleka za kvašenje kora

  Za ukrašavanje :
 1 kesica šlaga s ukusom čokolade mleko po potrebi

  PRIPREMA :

 1 Za kore umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i još malo mutiti da se sve sjedini. Dodati polako žumanca, sve nežno promešeti. Pomešati kakao s brašnom i polako dodati u prethodnu smesu uz nežno mešanje.

2 Pleh veličine 20x30 cm obložiti pek papirom pa izliti smesu. Peći na 180 stepeni 15 minuta.

3 Ohladjenu koru preseći kroz sredinu, a zatim podeliti na pola da dobijete 4 kore.

4 Umutiti fil po uputstvu s kesice i dodati 1 kesicu kapućina s ukusom toblerone.

5 Nafilovati tortu, tako što ćete preko prve kore koju prethodno malo poprskate hladnim mlekom naneti fil, poredjati jafa keks i opet fil. Dodati koru poprskanu mlekom, fil, koru poprskanu mlekom, fil, opet keks, fil i koru.

6 Umutiti šlag po uputstvu, premazati tortu sa svih strana, a po želji možete je ukrasiti i korišćenjem šlaga u poslastičarskom špricu.

 7 Tortu napraviti dan ranije.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...