недеља, 01. децембар 2013.

PEČENA BUNDEVA

Bundeva na svaki način :)

  Sastojci:
 500 gr ociscene bundeve
 2 srednje nakisele jabuke
 1 kesica vanilin secera
 1/2 kesice cimeta
 2 kasike zutog secera
 1 kaf. soljica vode

  PRIPREMA :

 1 Ociscenu bundevu ,ostaviti koru, naseckati na ploske debljine 0, 5 cm i sloziti na dnu pleha.

2 Jabuke oprati, izdubiti malo po sredini i sloziti po sredini pleha.

3 Posuti vanilin secer i cimet, a rupe u jabukama napuniti secerom. Pazljivo uliti vodu da je bude svuda po dnu i peci u rerni na 250 stepeni 40-45 minuta.

4 Paziti da ne pregori i tada se obavezno bundeva zalepi za pleh.

5 S vremena na vreme pogledati sta se dogadja u rerni , i ako je potrebno smanjiti temperaturu.

2 коментара:

  1. Zaista originalno! Mi uvijek pečemo bundevu i jednostavno je jedemo žlicom jer je prirodno slatka i jako je volimo. Ovo je nešto posve novo i sigurno jako, jako fino.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...