понедељак, 27. мај 2013.

HELJDINE KIFLICE

Još jedne kiflice u nizu..Ovog puta u kombinaciji s heljdinim brašnom :)



  SASTOJCI :
 100 g heljdinog brašna
 400 g pšeničnog mekog brašna
 300 ml mleka
 20 g svežeg kvasca
 1 kašičica šećera
 1 kašičica soli
 80 g margarina za mazanje

  Fil : po želji krem sir, mladi sir i sl.

  Premaz :
 1belance

  PRIPREMA :

 1
 Razmutiti kvasac sa malo mlakog mleka i šećerom. U činiju staviti heljdino i pšenično brašno, margarin, so, razmućen kvasac i preostalo mleko.

 2
 Umesiti meko testo, napraviti 2 jufkice i ostaviti ih prekrivene da odstoje dok se količina ne udvostruči. Oklagijom razviti jufkicu, iseći na osam delova i uvijati kiflice. Ređati ih u tepsiju, uključiti rernu na 220 stepeni i premazati umućenim belancetom. Ispeći kiflice u zagrejanoj rerni na 220*c, oko 25 minuta, dok ne porumene.

 3
Ispečene kiflice izvaditi iz pleha, na kratko prekriti čistom kuhinjskom krpom i nakon 10-15 minuta ih poslužiti.

4
Ja sam ih punila krem sirom, a vi možete ostaviti i prazne .

недеља, 19. мај 2013.

ROL PIZZA

Pizzu volimo u svim oblicima i često je pravim... Ovo je pizza koja je idealna za rodjendane, koktele, školske užine, ekskurzije i putovanja :) Ostaje mekana 2-3 dana, a Vi i vaša deca ćete uživati u njoj ma gde bili :)

уторак, 14. мај 2013.

GRAŠAK S TELETINOM

Recept je sličan ovom, ali je kod mene s teletinom i bez puno začina. Jedan lagan i ukusan ručak koji često spremam.

среда, 08. мај 2013.

SLANI ROLAT

Još jedan rolat koji možete poslužiti kao hladno predjelo :)

Potrebno :
 4 jajeta
 200 g mekog brašna
 200 ml jogurta
 1 kesica praška za pecivo
 1/2 kašičice soli

  Fil :
200 g sitnog sira
 200 g majoneza ili kisele pavlake
 200 g seckane šunke
 3 kisela krastavčića

  Priprema :

 1
Umutiti žumanca s jogurtom, solju, praškom za pecivo te dodati brašno i sve sjediniti. Na kraju u tu smesu dodati čvrsto ulupan sneg od belanaca, nežno promešati da se sve sjedini.


2
Testo izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni do bledo- žute boje.

3
Ispečenu koru izručiti na mokru kuhinjsku krpu, saviti u rolat i ostaviti da se ohladi.

4
Za fil umutiti sve sastojke te namazati ohladjenu koru, ponovo saviti u rolat i uviti u alu-foliju. Ostaviti rolat u frižideru da se dobro ohladi.

  Posluživanje:
 Rolat napraviti dan ranije. Seći ga na parčiće i služiti. Možete ga pre sečenja po vrhu tanko premazati pavlakom ili majonezom.

уторак, 07. мај 2013.

ROLAT OD KORA SA SPANAĆEM

Za predjelo, bilo da je praznik ili slava, uvek volim da poslužim i neki rolat...Kako je proleće poželela sam jedan zeleni rolat i nisam se pokajala. Svi su bili oduševljeni njime :)

  Premazivanje kora :
 4 jajeta
 90 ml ulja
 malo soli i
1 prašak za pecivo
 300 g očišćenog spanaća
 180 ml jogurta

  Fil :
 2 čaše kisele pavlake
 100 g praške šunke u listovima
 5 kiselih krastavčića
 50 ggaude
 i još 6 kora za pitu
 malo ulja za podmazivanje pleha

  PRIPREMA :

 1
Spanać oprati, ne blanširati, sitno iseckati i ostaviti ga dok pripremite premazivanje rolata.

2
 Umutiti jogurt, jaja, ulje, malo soli i prašak za pecivo. Ovom smesom premazivati svaku koru.

3
Uzeti pleh takav da bude veličine kore, podmazati ga uljem i staviti prvu koru. Koru premazati prelivom i posuti spanaćem, preko staviti sledeću koru, spanać i tako dok ne potrošite kore , preliv i spanać. Ja sam upotrebila 6 kora.

4
 U rerni zagrejanoj na 250 stepeni peći kore od 15-20 minuta ili dok se po vrhu blago zarumeni.

5
Ispečene kore odmah uviti u mokru kuhinjsku krpu, saviti u rolat i ostaviti da se ohladi.

6
Ohladjene kore premazati umućenom pavlakom, prekriti listovima šunke, preko narendati krastavčiće i gaudu.

7
Ponovo smotati kore u rolat, uviti ga u foliju i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

 8
 Najbolje je da se rolat napravi dan ranije.

  Posluživanje:
Seći rolat na parčiće i služiti kao hladno predjelo.

петак, 03. мај 2013.

FERRERO ROCHER

Omiljena poslastica mnogih,skupa u prodaji, ali je zato možete napraviti i kod kuće :) Recept je sa Coolinarike i nema velike razlike izmedju njega i kupovnog :)

POTREBNO:

  • FERRERO ROCHER ( cca 90 kuglica )
  •  Sastojci:
  •  100 g napolitanki od lješnjaka
  •  150 g lješnjaka
  •  200 g Nutelle
  •  150-200 g čokolade za kuhanje
  •  oko 50 g margarina
  • PRIPREMA:
  • Oblande izrežemo
  • da dobijemo polovine kuglice.
  • Napolitanke izmrviti na sitno, dodati lešnike i Nutellu i dobro
    izmešati rukama da se sve dobro poveže.
    Ukoliko se smesa ne želi povezati dodati još jednu kašiku Nutelle.Punimo polovice i spajamo ih.
  • Možete ih staviti u frižider dok pripremite glazuru.
  • Rastopiti čokoladu za
    kuhanje sa maslacem,Količina potrebne čokolade za kuhanje ovisi o spretnosti i brzini.
    Čokolada treba da bude što toplija da se ne uhvati prevelika količina za kuglicu ali i što hladnija da se kuglica ne izobliči i
    rastopi, treba naći neku sredinu. Najbolje je čokoladu rastopiti u posudi sa
    dvostrukim dnom (da stoji zagrijana) iliti "parna kupelj"
    i u to umakati kuglice jer odstupanje u
    temperaturi treba biti minimalno. Uglavnom, sve se treba raditi relativno brzo.
  • Ja sam ih stavljala na oblandu da se "okapaju" i osuše.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...