среда, 15. јануар 2014.

MARINIRANI BATACI

Uvek volim da isprobam neki novi recept za piletinu. Ovaj je iz časopisa DOBRA HRANA i ručak je bio odličan :)
SASTOJCI:

 6 pilećih bataka s karabatkom
 1/2 limuna
 200 g majoneza
 2 kašike senfa
 2 čena belog luka
 prstohvat majčine dušice
 mešavina začina po želji i
još 600 g krompira kao pomfrit ili pire krompir

  PRIPREMA:

 Beli luk očistiti i ispasirati, a sok od limuna iscediti. U odgovarajućoj posudi umutiti majonez, senf i sok od limuna pa dodati beli luk, majčinu dušicu i začine po ukusu. Sve to promešati.

 Batake zarezati na više mesta, a zatim ih preliti pripremljenom marinadom i ostaviti ih u frižideru da odstoje najmanje 120 minuta. Sve ovo možete uraditi i dan ranije.

 Tepsiju obložiti pek papirom a zatim u nju poslagati marinirane batake i pokriti ih alu- folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, a potom skloniti foliju i peći ih dok ne porumene.

 Krompir oguliti i iseći na štapiće, a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog batacima uz salatu po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...